Política 09/11/2014

L''Espanya generosa' es manifesta a Madrid: "El règim nacionalista imposa la seva doctrina a través de la neteja ideològica"

Desenes de persones –envoltades per una desena de furgons de la Policia Nacional– participen en la concentració organitzada per la plataforma Todos somos Cataluña a la plaça Catalunya de Madrid

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
La concentració a la plaça Catalunya de Madrid. EFE

MadridAmb el lema 'Espanya és generosa', la plataforma Todos somos Cataluña no ha aconseguit reunir més que unes desenes de persones en contra del 9-N a la plaça Catalunya de Madrid, fins i tot menys que les aproximadament 200 que van participar en la concentració organitzada dissabte per Libres e Iguales davant de l'Ajuntament de la capital espanyola, a la plaça Cibeles. L'acte d'aquest diumenge ha durat menys d'una hora i ha estat vigilat atentament per una desena de furgons de la Policia Nacional. A la iniciativa s'hi han sumat moviments com Denaes, Unitat i Diversitat, l'Associació de Víctimes del Terrorisme, Dignitat i Justícia, HazteOir, Cercle Balear, Constitució i Llibertat, i Associació per la Tolerància, entre d'altres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acte ha arrencat amb la lectura del manifest de la fundació Unidad más Diversidad, signant de la convocatòria, en què s'ha titllat la Generalitat de "règim nacionalista". "Un règim que no permet més referent moral que la seva doctrina imposada a través de la neteja ideològica o fins i tot l'extermini físic", ha llegit el seu portaveu, Jorge Amado. "Sabem que, més Espanya, és garantia de la diversitat enfront de la uniformitat fratricida que proposa el nacionalisme", ha afegit enmig de crits d'"Arriba España", "Viva España", "España, unida, jamás será vencida" o "No nos engañen, Cataluña es España".

Santiago Ribas, portaveu de la plataforma convocant, ha exigit al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, més passos en contra de les "il·legalitats" a Catalunya i que invoqui l'article 155 per suspendre l'autonomia. "El 9-N no marca l'inici de la fragmentació d'Espanya, sinó el dia de la unitat i de la regeneració d'Espanya", ha dit, i ha assegurat que hi ha un projecte més enllà de "les mirades a curt termini d'alguns".

L'acte ha acabat amb la música de 'Viva la vida' de Coldplay. S'havia mobilitzat els simpatitzants amb un vídeo en què es mostraven imatges del president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueres, en què es deia: "Aquests senyors volen convèncer-nos que Espanya és dolenta. Però en realitat Espanya és generosa". L'objectiu era que "centenars" de ciutadans defensessin a Madrid "l'Espanya dels valors" davant la necessitat "d'enviar un missatge positiu d'Espanya sense polaritzacions ni prohibicions".

La plataforma Todos somos Cataluña assegura que el seu projecte de regeneració és "a llarg termini". Ha aconseguit el suport de l'expresident de la Comunitat de Madrid Joaquín Leguina, el conseller Elorrio Carlos García, l'alcaldessa de Soto del Real, Encarna Rivero, o les diputades valencianes Elena Bonet i Mayte Parra. Cap d'ells era aquest diumenge a l'acte, en què no hi havia representants de partits polítics, a part d'alguns membres de Vox.

stats