PROCÉS DE PAU AL PAÍS BASC
Política 14/02/2011

L'esquerra abertzale creu que el govern espanyol té por de l'hegemonia nacionalista basca

Txelui Moreno diu després de reunir-se amb el president d'ERC; Joan Puigcercós, que el govern espanyol està prioritzant els càlculs electorals amb vista a les municipals. Puigcercós avala la nova formació

Redacció
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Joan Puigcercós, ha donat suport a la legalització del nou partit de l'esquerra abertzale, Sortu, i ha ofert tota la "cobertura política, institucional i de mobilització política" que, ha dit, ara "li està vetada per la llei de partits". Segons Puigcercós, el govern espanyol vol "demorar, torpedinar i impedir el procés de legalització" de Sortu i l'ha acusat de seguir un càlcul "electoralista i barroer". El president d'ERC ho ha dit després de reunir-se amb el portaveu de l'esquerra abertzale, Txelui Moreno, que s'ha preguntat "quins arguments" tindran ara el govern espanyol, la Fiscalia i PP i PSOE per no fer cas al nou escenari polític. "Jo diria que cap", ha afegit. Per Moreno, en aquests moments "prima el càlcul electoral per a les eleccions municipals per part del PSOE, i prima també la por al PP i a l'hegemonia que aquest pugui tenir".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Puigcercós ha fet una crida al PSOE perquè "sigui més valent", perquè, considera, "hi ha una possibilitat però no pot arrugar-se davant del PP". A la reunió celebrada aquesta tarda també hi ha assistit el membre de l'esquerra abertzale Mikel Ansa; la vicesecretària general d'Acció Sectorial i Programes, Marta Rovira i el secretari de Política Municipal, Marc Sanglas.

stats