Política 02/11/2014

Les esquerres independentistes omplen el Casinet d'Hostafrancs en un acte unitari

Personalitats de l'esquerra catalana, com Tardà, Fernàndez o Forcades, intervenen en l'acte central d'aquesta plataforma pel 9-N

Toni Vall
2 min

BarcelonaEl col·lectiu de les Esquerres pel Sí-Sí celebra a hores d'ara el seu acte central per a la campanya del 9-N. Una quarantena d'entitats, més totes les persones que s'hi han adherit pel seu compte, formen part d'aquesta plataforma. L'acte és conduït per l'actor Juanjo Puigcorbé, que ha afirmat: "La independència és l'únic mitjà per transformar la societat. I els nostres germans espanyols també ho haurien d'entendre com a cosa positiva". L'esdeveniment se celebra al Casinet d'Hostafrancs, al barri de Sants de Barcelona. Amb el local ple, Puigcorbé ha iniciat aquest acte unitari poc després de les sis de la tarda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat de la CUP David Fernàndez ha lamentat que "l'esquerra ens ha decebut moltes vegades", però en canvi "la dreta mai ens decep".

El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha fet una crida a "crear una cultura republicana comuna": "Maleïda pàtria, per molt catalana que sigui, si exclou una part dels seus ciutadans. La catalanitat no és un origen sinó una destinació", ha expressat el republicà.

Des de Guanyem, Jaume Asens ha assegurat que "el sí-sí no es pot circumscriure només a la qüestió nacional, sinó que el dret a decidir s'ha d'ampliar a tots els àmbits".

L'exdiputat del grup del PSC i ara líder de Socialisme, Catalunya i Llibertat, Toni Comín, també s'ha situat en aquesta línia: "La independència per si sola no es garantia de res. Només si és liderada per les esquerres es podran garantir certes coses", i ha situat les decisions en "energia i ecologia" entre els principals reptes d'un eventual estat català.

La monja i colíder de Procés Constituent, Teresa Forcades, ha assenyalat que "democràcia i capitalisme són dues coses contradictòries".

A l'esdeveniment està previst que hi intervinguin personalitats de diversos àmbits de les esquerres catalanes, com ara Joan Tardà (ERC), Sara Vilà (ICV), David Companyon (EUiA) o Teresa Forcades (Procés Constituent). També són presents a l'acte la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals.

El local s'ha fet petit i moltes persones s'han hagut de quedar fora del Casinet d'Hostafrancs. L'organització ha demanat disculpes amb una piulada:

stats