ELECCIONS MUNICIPALS
Política 20/04/2011

Les esquerres es ressenten del 28-N i es presentaran en menys municipis

El PSC, ERC i ICV-EUiA presentaran a les eleccions municipals menys llistes de les que van presentar el 2007

Redacció
1 min
L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, durant l'acte d'ahir amb alcaldes socialistes.

BarcelonaLes conseqüències de la patacada electoral dels partits d'esquerres a les eleccions nacionals del 28 de novembre encara cuegen. El PSC, ERC i ICV-EUiA es presentaran en menys municipis que el 2007, mentre CiU ha recuperat terreny perdut i presentarà més llistes que mai, 911. Igualment, l'ascens del PP a les eleccions del Parlament també s'ha traduït amb més llistes a les municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En total, els socialistes es presentaran en 735 municipi, 42 menys que el 2007, que es va presentar en 777. Ha perdut presència especialment en municipis petits. Fonts del partit consultades per l'Ara.cat posaven en valor que els municipis on no es presentaran representen només el 2% de la població, és a dir que el 98% dels catalans podran votar una llista socialista.

Per part d'Esquerra, presentaran 654 candidatures. D'aquestes, 588 seran al Principat de Catalunya, on n'han confeccionat prop d'un centenar menys que fa quatre anys. Tot i això, un 96% del cens podrà votar els republicans, que seran presents a totes les capitals de comarca (menys a quatre) i a tots els municipis grans. A Osona, el Baix Penedès i al Solsonès fins i tot han incrementat el nombre de llistes. El seu secretari general, Joan Ridao, ha ressaltat aquest matí "la fidel voluntat d'obertura" que han tingut, en tancar 45 pactes amb altres partits, dels quals 23 han estat amb Reagrupament, tres amb els Verds-Esquerra ecologista, dos amb la CUP, i diversos amb l'Entesa per les Terres de l'Ebre, Independents de la Segarra i altres agrupacions locals.

Igualment, ICV-EUiA, l'únic dels partits del tripartit que va parar el cop el 28-N, ICV-EUiA, tampoc ha pogut repetir el mateix número de llistes que el 2007, quan en va presentar 291. Aquesta vegada serà present en 253 pobles i ciutats, on s'hi concentra el 88% de la població catalana.

stats