CANVI DE CICLE
Política 12/09/2014

El PSC rebutja l'"immobilisme" de Rajoy i demana que obri un espai de diàleg

Esther Niubó reclama "voluntat política" al govern espanyol per afavorir un acord i insta Artur Mas a negociar amb l'Estat

Efe
2 min
Esther Niubó durant la comparaixença/ PERE VIRGILI

BarcelonaLa portaveu del PSC, Esther Niubó, ha demanat aquest divendres al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que abandoni "l'immobilisme en què està instal·lat", i després de veure la magnitud de la mobilització de la Diada, "obri un ampli espai de diàleg" amb Catalunya i les seves institucions. Segons ha indicat Esther Niubó en unes declaracions a EFE, la manifestació de la Via Catalana en forma de V posa de manifest que hi "va haver una resposta multitudinària" de la població catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant aquesta realitat, ha apuntat la portaveu del PSC, "demanem al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que abandoni la posició d'immobilisme en què està instal·lat, perquè en la relació Catalunya-Espanya hi ha un problema de primera magnitud, i davant això, no pot tancar els ulls o limitar-se a exigir que es compleixi la llei". "És lògic que Rajoy faci crides perquè es compleixin les lleis, –ha afegit Niubó– però les lleis es poden canviar, només cal voluntat política per fer-ho i voluntat de diàleg".

El PSC reclama en aquest sentit a Rajoy, però també al president de la Generalitat, Artur Mas, que "obrin un ampli espai de diàleg" i que, com a fruit d'aquest diàleg des de l'Estat se li plantegi a Catalunya "una oferta que, en tot cas, ha de ser sotmesa a votació al conjunt dels catalans".

Niubó ha recordat, en aquest sentit, que els socialistes catalans i espanyols "ja podem fer una oferta política" –la reforma de la Constitució en un sentit federal– que "potser no sigui definitiva, però sí que constitueix un inici, i per tant, creiem que és un bon exemple".

Sobre el debat de política general que tindrà lloc la setmana que ve al Parlament, la portaveu del PSC ha explicat que el seu partit incidirà en la necessitat de "diàleg" amb el govern espanyol i també de "reforçar l'estat del benestar i impedir més retallades pressupostàries".

stats