POLÍTICA
Política 08/02/2014

La premsa estrangera destaca que la imputació de la infanta ha malmès la reputació de la Corona

"Tant si la infanta és innocent com si no", analitza l'enviat de la BBC Tom Burridge, "hi ha moltes persones que creuen que aquest escàndol per corrupció ha causat un dany significatiu a la credibilitat de la família reial"

Europa Press
2 min
Periodistes i curiosos ja es concentraven ahir pels voltants dels jutjats on avui haurà de declarar la infanta Cristina.

BarcelonaEls nombrosos mitjans internacionals congregats davant els jutjats de Palma han coincidit en les cròniques que la declaració de la infanta Cristina pel cas Nóos suposa un fenomen sense precedents que ha malmès la reputació de la família reial als ulls dels espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La infanta Cristina compareix davant el tribunal per un cas de corrupció", titula l'enviat de la BBC a la peça per a la seva edició digital, i comença recordant que "aquesta és la primera vegada en tota la història que un membre de la família reial espanyola ha acudit davant un jutge com a subjecte d'una investigació criminal".

"Tant si la infanta és innocent com si no", analitza l'enviat de la BBC Tom Burridge, "hi ha moltes persones que creuen que aquest escàndol per corrupció, que ha durat tant i ha rebut una gran cobertura, ha causat un dany significatiu a la credibilitat de la família reial espanyola".

El medi gal France 24 destaca, per la seva part, que el cas Nóos s'insereix dins les investigacions dutes a terme per les autoritats espanyoles sobre els "centenars de casos de corrupció derivats dels anys en què es guanyava 'diner fàcil', abans de l'inici de la crisi econòmica el 2008, de la qual Espanya, lentament, està sortint".

L'agència Reuters fa especial èmfasi als moments de l'arribada de la infanta en cotxe als jutjats. "Una decisió que ha causat la indignació de l'opinió pública, perquè ha permès a la infanta esquivar centenars de càmeres de televisió i ha alimentat encara més del debat sobre si ha rebut un tractament judicial favorable", apunta la peça.

Els mitjans també destaquen la decepció regnant entre alguns dels assistents en el moment de l'arribada de la infanta; des de desencantats com Maria Gomila, una estudiant de 18 anys que considera que "Espanya és un país on els corruptes no s'enfronten a les conseqüències i l'únic que reben és un viatge gratis", fins a monàrquics declarats com Ángel Rodríguez: "Sóc monàrquic, però si han fet alguna cosa, haurien de ser tractats com els altres", ha dit el pensionista de 80 anys a Reuters.

stats