Política 02/10/2011

ETA culpa Espanya i França d'obstaculitzar "el procés de resolució"

El comunicat, publicat avui a l'edició impresa del diari 'Gara', defensa l'esforç de la banda en els deu mesos que fa que va declarar l'alto el foc permanent

Efe
1 min

BarcelonaEl comunicat d'ETA anunciat ahir i publicat avui al diari Gara recull una crítica als estats espanyol i francès per posar obstacles al procés de resolució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La banda critica "l'estratègia repressiva i les mesures d'excepció continuades" que han dut a terme els dos governs malgrat els esforços "intensos" de la seva part perquè el procés arribi a bon port.

A la nota d'ahir ETA va dir que acceptava la col·laboració d'una comissió internacional que verifiqui l'alto el foc que manté de manera "general i permanent" des de fa deu mesos. Aquesta situació, va insistir, reflecteix "el compromís ferm amb el final de la confrontació armada i amb la solució al conflicte polític".

El comunicat va arribar després que l'organització Ekin, considerada aparell polític d'ETA, anunciés la seva autodissolució i animés els militants a sumar-se a la nova esquerra abertzale.

stats