OPERACIÓ POLICIAL
Política 12/01/2015

Ajornat el judici a la cúpula de Batasuna, PCTV i ANB per la detenció de tres advocades

Històrics dirigents de l'esquerra abertzale com Pernando Barrena i Juan José Petrikorena estaven acusats d'integració a ETA

Efe
1 min
Un agent de la Guàrdia Civil, durant l'operació a Bilbao / EFE

San Fernando de HenaresL'Audiència Nacional ha ajornat el judici de 35 acusats d'integració en banda armada per la seva relació amb la cúpula de Batasuna, PCTB i ANB en haver estat detinguts aquest dilluns a Madrid tres de les seves advocades en l'operació contra el 'front de presons' d'ETA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta de les lletrades Eukene Jáuregui, Haizea Ziluaga i Amaya Izco, que figuren entre les setze persones que han estat arrestades a Guipúscoa, Biscaia, Navarra i Madrid en una operació de la Guàrdia Civil contra membres del col·lectiu d'advocats i responsables de l'aparell econòmic, l'anomenat 'front de presons', de l'organització armada ETA.

A la seu de l'Audiència Nacional a San Fernando de Henares s'han personat els imputats i els advocats defensors Íñigo Iruin i Jone Goiricelaya, que han demanat l'ajornament de la vista arran de les referides detencions.

Els 19 acusats als quals representen les tres lletrades detingudes han manifestat a la sala que volen que segueixin sent les seves advocades, fet davant el qual el fiscal també ha estat d'acord en l'ajornament.

La sala ha decidit esperar que s'aclareixi la situació processal en què queden les tres advocades arrestades abans d'assenyalar la nova data del començament de la vista.

El fiscal demana en les seves conclusions provisionals deu anys de presó i deu més d'inhabilitació per integració a ETA per als inculpats, entre els quals es troben històrics dirigents de l'esquerra abertzale com Pernando Barrena i Juan José Petrikorena.

stats