EUSKADI BUSCA LA PAU
Política 21/02/2014

Els verificadors internacionals confirmen que ETA ha inutilitzat part del seu armament

La comissió internacional qualifica com a "creïbles i significatius" els passos de l'organització terrorista

Ara
1 min

BarcelonaLa comissió de verificadors internacionals ha anunciat que ETA ha deixat "fora d'ús operatiu" part del seu armament i ha segellat els amagatalls. Així ho ha anunciat aquest divendres un dels portaveus de la comissió, Ram Manikkalingam, que ha qualificat de "creïbles i significatius" els passos realitzats els últims mesos per ETA en la línia del desarmament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb l'anunci, ETA referma la voluntat de seguir fent passos cap a la superació definitiva del conflicte. Aquest divendres al migdia els verificadors internacionals han certificat la validesa dels passos d'ETA cap al desarmament. De fet, durant la compareixença de premsa han mostrat un document que certificaria aquests passos cap a la inutilització dels arsenals.

Enregistrat en vídeo

A més, el portaveu que ha comparegut aquest divendres ha explicat que el segellament dels amagatalls d'arsenals d'armes, munició i explosius, realitzat el gener del 2014, va ser enregistrat en vídeo per garantir-ne la credibilitat. Les imatges van ser mostrades pocs minuts després per la web 'Naiz.info' del diari 'Gara' i per l'edició en castellà de la BBC World. També, han celebrat que ETA hagi "complert el compromís de cessar tot tipus d'assassinats, atemptats, amenaces i extorsions" des de l'anunci d'octubre del 2011.

stats