Política 18/05/2015

Detinguts tres joves de l'esquerra abertzale en dissoldre's el "mur popular" que els protegia a Vitòria

La intervenció de l'Ertzaintza ha causat nombrosos contusionats entre els manifestants i fins i tot algun ha hagut de ser evacuat a un centre hospitalari

Efe
1 min
La policia autonòmica basca ha actuat amb contundència per detenir els tres joves de Segi / EFE

VitòriaL'Ertzaintza ha detingut els tres integrants de l'organització de l'esquerra abertzale Segi condemnats com a membres de banda armada. Aiala Zaldibar, Ibon Esteban i Igarki Robles han estat arrestats en dissoldre's el "mur popular" que els protegia a la plaça de la Verge Blanca de Vitòria. La policia basca ha envoltat l'edifici i n'ha expulsat els integrants, que han ofert resistència passiva. Els agents els han tret a coll i han utilitzat les porres, la qual cosa ha produït nombrosos contusionats entre els manifestants i fins i tot algun ha hagut de ser evacuat a un centre hospitalari.

Les reaccions polítiques han arribat de seguida. Bildu ha acusat el PNB d'actuar com el "braç executor de l'estratègia del PP" per les "detencions arbitràries i innecessàries" i Podem s'ha desmarcat de Segi, però ha condemnat la "brutalitat policial".

Així ha estat l'operació de l'Ertzaintza.

stats