Política 12/03/2015

Schulz "estudiarà" que l'ANC, Òmnium i l'AMI entreguin a Brussel·les les firmes a favor del dret a decidir

Els eurodiputats d'ERC-NeCat, CiU i ICV han explicat el 9-N al president de l'Eurocambra

Acn
1 min
Els eurodiputats d'ERC-NeCat, ICV i Ciu amb el president de l'Eurocambra, Martin Schulz / ACN

EstrasburgEls eurodiputats d'ERC-NeCat, CiU i ICV s'han reunit aquest dijous a Estrasburg amb el president de l'Eurocambra, Martin Schulz, per explicar-li la situació a Catalunya després del 9-N i plantejar-li la voluntat del poble de portar a les institucions europees el milió de signatures recollides a favor del dret a decidir. Segons ha explicat l'eurodiputat Ramon Tremosa, Schulz "estudiarà" que una delegació de l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI viatgin a Brussel·les amb diputats del Parlament per entregar les signatures.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els eurodiputats Josep Maria Terricabras (ERC-NeCat), Ernest Maragall (ERC-NeCat), Ramon Tremosa (CiU), Francesc Gambús (CiU) i Ernest Urtasun (ICV) s'han trobat amb Martin Schulz a Estrasburg, on aquesta setmana s'ha celebrat el ple de l'Eurocambra. Durant la trobada, que segons Tremosa "no ha estat fàcil" d'organitzar perquè Schulz té molts compromisos, els eurodiputats han plantejat al president la reivindicació catalana a favor d'un referèndum.

"Li hem explicat què va representar el 9-N per als catalans. Sense pronunciar-se en cap sentit, com era d'esperar, el president Schulz ha estat molt receptiu", ha explicat Terricabras. En declaracions a l'ACN, Tremosa ha dit que l'ANC, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) "volen contactar amb les institucions europees per portar les signatures que es van recollir el 9-N i explicar la situació". La reunió d'aquest dijous ha estat un primer pas per facilitar aquest viatge, on també participaria una delegació dels partits favorables a la consulta al Parlament. Segons Tremosa, Martin Schulz ha quedat "impactat" quan li han explicat que ERC, CiU i ICV representen dos terços dels vots catalans a les europees i "van a l'alça" de cara a les municipals del proper mes de maig.

stats