Política 21/05/2014

Schulz promet una Comissió Europea "paritària" si els socialistes la governen

Valenciano carrega contra el masclisme del PP, que vol que "els bisbes i ministres" decideixin sobre l'avortament

Ferran Casas / Sara González
2 min
El candidat dels socialistes europeus, Martin Schulz, amb Elena Valenciano, aquest dimecres a Barcelona / EFE

Barcelona"Ja sabeu que tenim un govern molt de dretes, que ens diu que no podem decidir si som o no mares, que ho han de decidir els ministres i els bisbes i que fins i tot ara ens diu que no tenim prou capacitat intel·lectual". Elena Valenciano, la candidata del PSOE, ha fet bandera de la igualtat de gènere en el seu discurs a Barcelona, en el que ha reivindicat una Europa "sense fronteres".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat socialista, Martin Schulz, ha pres la paraula. Ho ha fet en castellà però ha fet la salutació en català: "Estic molt content d'estar amb vosaltres a Barcelona", ha dit abans de recordar la importància de les eleccions "perquè les coses ara són diferents". Ha reprès el fil de Valenciano per dir que ell vol una altra Europa, on les dones no siguin menys que els homes. "No vull una UE on la meva filla sigui menys que el meu fill", ha exclamat. "A la nostra UE tractarem igual els homes i les dones, no com a inferiors intel·lectuals", ha afirmat tot prometent una Comissió Europea "paritària" si governa.

El candidat del PSC, Javi López, ha fet una crida a derrotar a les urnes "l'agenda que té el PP amb Catalunya" i ha indicat que el vot al seu partit val per dos, per canviar Europa i també a per tombar Mariano Rajoy. També ha indicat que el vot útil és al seu partit i no a CiU i a ERC. En el cas de CiU "perquè la meitat de vots aniran pel conservador Jean-Claude Juncker [el candidat d'Unió] i ho amaguen" i en el d'ERC "perquè ni en tenen". Ho ha dit en el míting del PSC a la Vall d'Hebron amb el candidat a la Comissió Martin Schulz a més de Felipe González i el primer ministre francès Manuel Valls.

Ha obert l'acte l'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, que després de recordar l'origen barceloní, i del barri d'Horta de Valls, ha reivindicat la capital catalana com la de la Mediterrània.

stats