Política 16/09/2019

L'exalcalde de Cerdanyola del Vallès demanda l'empresa on treballava per haver-lo acomiadat

Demana una sanció "exemplar" perquè assegura que la decisió atempta contra els seus drets polítics

Ara / Efe
1 min
L'exalcalde de Cerdanyola del Vallès demanda la seva empresa per acomiadar-lo

Montcada i ReixacL'exalcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, ha anunciat aquest dilluns que ha presentat una demanda judicial contra l'empresa on va treballar entre els anys 2002 i 2015 per acomiadament improcedent. Escolà va demanar una excedència del càrrec que ocupava a l'empresa, Polycasa, situada a Montcada i Reixac (Vallès Occidental), el 2015, mesos abans d'assumir el càrrec d'alcalde de Cerdanyola del Vallès en representació de la formació Compromís per Cerdanyola. Quan va perdre les eleccions, el maig passat, va demanar de reincorporar-s'hi, però la petició se li ha denegat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'empresa ha protagonitzat un atac greu contra un dret col·lectiu de la classe treballadora, i el fet que ho faci una empresa multinacional hi dona importància, perquè crearia un precedent nefast per a qualsevol treballador que vulgui accedir lliurement a un càrrec de representació pública”, ha assenyalat en la roda de premsa que ha ofert davant la seu de l'empresa a Montcada i Reixac. L'exalcalde de Cerdanyola ha vehiculat la demanda a través del Col·lectiu Ronda, i sol·licita la declaració d'acomiadament nul i la readmissió al lloc de treball, a més d'una sanció "exemplar" per evitar que es repeteixin casos com aquest. El 2 d'octubre està prevista una reunió a Barcelona als Serveis de Conciliacions amb la finalitat d'abordar la situació i intentar aconseguir que se'l readmeti.

Aquest dilluns Escolà ha sigut acompanyat per desenes de persones, entre les quals representants polítics de diferents partits com el diputat al Congrés Joan Josep Nuet (ERC-Sobiranistes), el diputat del Parlament Vidal Aragonés (CUP), així com l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, i l'exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater.

stats