MUNICIPIS
Política 06/12/2020

Exdirigents del PP troben refugi amb Albiol a Badalona

L’alcalde completa el seu govern municipal amb fitxatges externs

Mireia Esteve
3 min
L’alcalde de Badalona i exlíder del PP a Catalunya Xavier Garcia Albiol en una imatge d’arxiu.

BarcelonaQue Xavier García Albiol hagi recuperat el govern de Badalona no només suposa un aparador polític per al PP, sinó també una oportunitat laboral per a alguns dels seus afiliats. Concretament, per a set escollits. Des que el juny passat va assumir l’alcaldia de la ciutat, Albiol ha organitzat el seu equip amb el capital polític que la formació té a Badalona, però també ha mirat fora de la ciutat per completar l’organigrama. L’exdiputada del PP al Parlament Esperanza García ha estat l’última incorporació d’un total de set membres del PP que han acceptat l’oferta de l’alcalde per afegir-se a l’oasi remunerat que ha dissenyat l’alcalde popular a la seva ciutat natal. “Volia un equip que garantís un govern que funcionés. Compaginar perfils amb coneixements tècnics i polítics”, explica el mateix Albiol a l’ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Ara que governem, hem de tirar amb gent nostra, donar feina als nostres”, resumeix un membre de l’equip de govern de Badalona. Dit i fet. Albiol ha aprofitat la tornada a l’alcaldia per envoltar-se del seu cercle de més confiança. I un clar exemple d’això és el fitxatge d’Esperanza García. Quan era president dels populars catalans, Albiol va ser qui va donar visibilitat a l’exdiputada situant-la als primers llocs de les dues últimes candidatures al Parlament, i també incorporant-la a la seva direcció donant-li la vicesecretaria de comunicació. I ara que lidera un equip de govern municipal, l’ha rescatada de l’últim racó del Parlament per donar-li la coordinació de l’àrea de promoció econòmica del consistori. “El seu perfil professional i polític hi podia encaixar”, argumenta Albiol.

Però no és l’única. A l’Ajuntament badaloní, García hi va trobar els fitxatges que ja havia fet prèviament quan va assumir el càrrec. És el cas de l’expresident provincial del PP de Barcelona i exregidor a l’Ajuntament de la capital catalana Alberto Villagrasa, que s’encarrega de coordinar l’àrea de seguretat. Albiol defensa aquesta incorporació per la seva “especialització” en seguretat. Com també destaca la trajectòria de l’exvicesecretària del PP i mà dreta d’Enric Millo a Girona durant anys Concepció Veray, que va acceptar ser la seva cap de gabinet. Veray va quedar fora de l’Ajuntament de Girona en les últimes eleccions municipals, després de més de 15 anys al consistori.

Però no només hi ha excàrrecs del partit. Albiol també ha fitxat persones del seu cercle més estret que encara tenen responsabilitats al PP. És el cas de l’actual secretària general dels populars a Barcelona, Elisabeth Jiménez, que és a l’àrea de via pública. Jiménez és una de les persones de més “confiança” de l’alcalde, tal com expliquen en el seu entorn. De fet, l’actual secretària general a Barcelona sempre ha estat a prop d’Albiol i ja va formar part de l’executiva quan ell comandava el partit. A l’alcalde no li ha fet perdre la confiança la denúncia que pesa sobre ella per haver acomiadat una treballadora que estava embarassada i a qui no havia fet cap contracte. Qui també ha rescatat de l’executiva que va formar quan era president és Núria Carreras. Forma part de l’àrea de comerç i compagina la seva tasca a Badalona amb la de regidora a Monistrol de Montserrat.

No van estar a la direcció, però a José Manuel López i Carlos Nieto, Xavier García Albiol també els ha triat com a coordinadors d’àrea. Nieto va ser mà dreta d’Alberto Fernández i secretari general del PP a Barcelona durant un any i ara coordina l’àrea de serveis socials. López, per la seva banda, va ser candidat dels populars a l’Ajuntament de Mataró a les últimes municipals, però no va aconseguir entrar-hi. A més, Albiol també ha fitxat l’exgerent del Cercle d’Economia Jordi Jiménez, que està a l’àrea d’hisenda.

No hi haurà més fitxatges

Fonts de la direcció del PP no posen cap objecció als fitxatges d’Albiol i, de fet, expliquen que els va comentar “alguns dels noms”. Malgrat la deferència d’informar-los, l’alcalde avisa: “El govern de Badalona es dirigeix des de Badalona, no des de la direcció del partit”.

Albiol diu que no hi haurà més incorporacions (5 dels 17 coordinadors són de fora de Badalona). “No hi ha més llocs”, corrobora un membre de l’equip de govern. A l’actual alcalde li funciona l’equip, assegura. I la prova, diu, és que l’última enquesta de valoració del govern és molt “positiva” i representa un “canvi de tendència” respecte a l’anterior executiu municipal.

stats