Política 06/05/2015

Exhibició d'unitat de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP al Parlament pel català a l'escola

Compareixença conjunta al Parlament per denunciar la maniobra del govern espanyol contra el sistema d'immersió lingüística

Roger Mateos
2 min
Els diputats d'ICV-EUiA, Joan Mena; de PSC, Rocío Martínez-Sampere; de CiU, Ramona Barrufet; d'ERC, Anna Simó; i de la CUP, David Fernnández, en la compareixença per rebutjar l'última reclamació judicial contra la immersió lingüística / ACN

BarcelonaExhibició d'unitat al Parlament dels grups defensors del model d'immersió lingüística a les escoles catalanes. Representants de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP han comparegut en roda de premsa per expressar la seva condemna a la decisió del ministeri d'Educació de presentar un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè el departament d'Ensenyament informi un per un tot l'alumnat que ha fet la preinscripció per al curs 2015-2016 de primer de primària fins a quart d'ESO que té l'opció de demanar el castellà com a llengua vehicular.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No estem disposats a permetre que es judicialitzin les aules. Als centres escolars no hi ha problemes lingüístics", ha subratllat Ramona Barrufet, per part de CiU. Anna Simó, d'ERC, ha acusat el govern de Mariano Rajoy de "menystenir i atacar les competències per raons purament electoralistes", amb un recurs que representa "una ingerència organitzativa en els centres escolars, un atemptat a la convivència", pròpia d'una "visió totalitària".

En nom del PSC, Rocío Martínez-Sampere ha denunciat el "nou atac" al català a les escoles, "políticament un error garrafal, una barbaritat en termes de cohesió civil". Joan Mena, d'ICV-EUiA, també ha denunciat l'"atac premeditat del govern del PP per canviar de forma fraudulenta el model educatiu a Catalunya, per la porta del darrere", amb "mesures socialment temeràries que l'únic que persegueix és polititzar les aules i provocar una fractura social que podria ser irreparable".

Per part de la CUP, David Fernàndez ha qualificat de "tupinada, barbaritat pedagògica i nyap jurídic insostenible" el recurs del ministre José Ignacio Wert, una "imposició espanyolista" amb què intenta "espanyolitzar" els escolars catalans. "És una declaració de guerra, que atia el foc de la divisió i la segregació, és un cop d'estat i els cops d'estat es desobeeixen, se'ls planta cara", ha dit. "Són uns cafres i uns ignorants. Qui necessita un pla d'immersió democràtica i educativa és Wert", ha afegit.

stats