CONSELL EXECUTIU
Política 23/02/2016

El Govern reclama l'aixecament immediat de la suspensió de la conselleria d'Exteriors

L'executiu defensa que l'acció exterior catalana va arrencar el 1982 i es personarà en el conflicte de competències promogut per l'Estat

Oriol March
1 min
La diplomàcia catalana ha de tirar d’imaginació per fer-se present al món.

BarcelonaLa consellera de la Presidència, Neus Munté, ha reclamat aquest dimarts l'aixecament "immediat" de la suspensió que pesa sobre la conselleria d'Exteriors des de la setmana passada, quan el Tribunal Constitucional (TC) va admetre a tràmit el recurs del govern espanyol per un conflicte de competències arran de la creació del departament que lidera Raül Romeva. "La conselleria forma part integral de les competències de la Generalitat, i l'administració ha dut a terme una acció exterior de manera permanent des del 1982", assenyala la documentació facilitada per l'executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ja va descartar la setmana passada canviar de nom el departament –com defensaven sectors de l'executiu–, i l'estratègia del Govern passa per no alterar les funcions "ordinàries" en matèria d'Exteriors. "Cal subratllar que l'acció exterior forma part del pel de Govern presentat al Parlament i aprovat per majoria absoluta a la cambra", assenyala l'argumentari de l'executiu.

El gabinet de Puigdemont considera que el departament d'Exteriors s'ajusta plenament a l'Estatut i a la llei d'acció exterior, una part de la qual va veure aixecada la suspensió que hi pesava per part del TC el passat mes de juliol.

stats