MOVIMENTS ULTRES
Política 04/03/2012

L'extrema dreta, de Perpinyà a Alacant

PxC a Catalunya, España 2000 al País Valencià i el Front Nacional a la Catalunya Nord creixen amb perfils i estratègies propis

Xavier Casals
1 min
ELS MOVIMENTS ULTRES, AL CARRER Democracia Nacional i altres forces d'extrema dreta es concentren el 12 d'octubre. A Catalunya és pràcticament l'únic dia en què surten al carrer de manera organitzada, però al País Valencià també aprofiten altres dates com el 9 d'octubre.

BarcelonaEls comicis cantonals celebrats a França i els locals convocats a Espanya el 2011 han dibuixat una dreta populista polièdrica als Països Catalans: el Front Nacional ha exhibit arrelament al Rosselló, la Plataforma per Catalunya s'ha expandit al Principat i España 2000 ha despuntat a València i ha assolit un regidor a Alcalá de Henares. Són partits similars en la mesura que exigeixen preferències pels autòctons en els beneficis de l'estat del benestar, s'oposen a la globalització en termes de fluxos migratoris i de deslocalització empresarial i, sobretot, de pèrdua d'"identitat nacional". Però la distància s'eixampla si posem el focus en aquest últim element.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA Premium.

stats