CAS PALAU
Política 24/10/2013

El fiscal demana 7,5 anys de presó per a l'extresorer de CDC Daniel Osácar

També demana 27 anys de condemna per a Fèlix Millet i Jordi Montull i sol·licita a Convergència que torni els 6,7 milions d'euros que va cobrar de Ferrovial per via del Palau

Ara
2 min

BarcelonaEl fiscal anticorrupció Emilio Sánchez Ulled ha sol·licitat al jutjat que investiga el cas Palau de la Música set anys i mig de presó i una multa de 20 milions d'euros per l'extresorer de CDC Daniel Osàcar per un delicte de tràfic d'influències i un altre de blanqueig de capitals. En el seu escrit d'acusació considera que Osàcar hauria rebut part dels fons il·lícits que l'empresa Ferrovial va pagar a CDC a canvi de l'adjudicació d'obra pública, i a més de la pena de presó exigeix a l'extresorer que pagui una multa de 20 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, l'escrit del fiscal exigeix que Convergència retorni els 6,7 milions d'euros que considera provat que va cobrar de Ferrovial via convenis amb la Fundació del Palau a canvi d'influir en l'adjudicació de gran quantitat d'obra pública. El fiscal considera que les quantitats cobrades per CDC corresponen al 4% del valor de les obres adjudicades.

Com ja va assegurar en el seu escrit de conclusions, el "pacte criminal" entre CDC i Ferrovial –utilitzant el Palau com a mitjancer– "era relativament senzill, però institucionalment demolidor". Així, Ferrovial hauria efectuat "quantiosos pagaments" a la formació política "com a forma de garantir-se" l'adjudicació d'obra pública per part de la Generalitat i d'organismes locals.

"Els pagaments es van vestir com a part de la relació de patrocini del Palau per part de Ferrovial, quan la realitat és que el patrocini real ho era en xifres molt menors", diu el fiscal.

Segons el fiscal, la investigació ha constatat, dins de CDC, la participació "com a mínim", dels extresorers del partit Carles Torrent −que va morir el 2005− i Daniel Osàcar −el seu substitut−, i de l'exdiputat Jaume Camps. "La lògica apunta que tals dirigents van haver de comptar com a mínim amb el consentiment d'alts responsables del partit polític, extrem que no ha pogut ser suficientment acreditat", diu.

27 anys i sis mesos per a Millet i Montull

El fiscal també sol·licita 27 anys i sis mesos de presó per a Fèlix Millet i Jordi Montull, saquejadors confessos de la institució mentre n'eren els màxims responsables. Per a la filla de Montull, Gemma Montull, acusada també de malversació, el fiscal sol·licita 26 anys i mig de presó i també un any i mig de reclusió pel "destacat" militant i exparlamentari de CDC Jaume Camp, per tràfic d'influències. Destaca que hi ha 9,6 milions que han desaparegut "sense deixar cap rastre".

stats