La FAES sobre Puigdemont: "Sí, que se sàpiga tot"

El 'think tank' popular considera que qui ha de donar explicacions no és el PP sinó el PSOE i Junts

ARA
2 min
Alberto Núñez Feijóo, Isabel Díaz Ayuso, José María Aznar i Ana Botella en un acte contra l’amnistia a Madrid.

La carta de la setmana passada de l'expresident Carles Puigdemont que contenia l'amenaça de "se sabrà tot" ha enervat la FAES, la fundació de l'expresident espanyol José María Aznar. Lluny de reaccionar com Alberto Núñez Feijóo –que en un primer moment va obrir-se a l'indult condicionat a l'expresident–, el think tank popular respon atacant: tant als independentistes com al PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"I és el PP el que ha de donar explicacions? Aquest «tot se sabrà», que a manera d'amenaça va llançar Puigdemont, si a algú ha d'anar dirigit ha de ser al govern i al PSOE i no als que a Espanya i fora d'Espanya treballen per desfer l'estratègia de dissolució de l'estat democràtic de dret a mans d'una coalició execrable de murris i oportunistes", sentencia l'editorial publicat aquest dimecres, que a més a més critica el secretisme de la negociació entre els socialistes i els juntaires entorn de la llei d'amnistia i els retreu els "atacs" als jutges.

"Les seves vergonyoses negociacions amb Junts estan cobertes d'ocultació després d'acceptar un mediador internacional que sembla que és expert en conflictes civils armats", diu el text, que afegeix que, a parer de la FAES, el president espanyol, Pedro Sánchez, ha convertit la política en un "fangar" pactant amb els sobiranistes catalans i bascos.

De fet, arriba a dir que el govern espanyol és un "repositori de terroristes i convictes", remarca que Puigdemont està investigat per terrorisme a l'Audiència Nacional i que si arriba a ser condemnat ja no només Bildu considerarà "la violència com una arma política legítima i inevitable per aconseguir la independència".

Per aquest motiu conclou que no és el PP de Feijóo qui ha de donar explicacions, sinó Junts i el PSOE. "Que parli Puigdemont i [Santos] Cerdán, que parli [Félix] Bolaños, que parlin a Brussel·les i Ginebra i els que segueixen negociant per garantir la impunitat dels colpistes. Que se sàpiga, sí. Tot", acaba l'editorial.

stats