Política 15/05/2014

"España no se discute, se defiende": un grup de falangistes penja la bandera espanyola a la façana de l'Ajuntament de Cardedeu

En declaracions a l'ARA, l'alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, ha acusat el grup de voler "crear un problema allà on no hi és"

Ara / Agències
2 min
La pancarta penjada al balcó de l'Ajuntament de Cardedeu per España en Marcha aquest dijous a la matinada

BarcelonaUn grup d'activistes del col·lectiu falangista España en Marcha ha penjat una bandera espanyola a la façana de l'Ajuntament de Cardedeu. Els fets han passat cap a les 4.00 hores d'aquesta matinada de dijous, quan una patrulla de la policia municipal ha vist la bandera penjada al balcó del consistori, i l'ha retirada tot seguit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El mateix col·lectiu ha reivindicat l'acció penjant una pancarta a la façana de l'Ajuntament amb l'escrit "España no se discute, se defiende. La España en marcha", i després ho ha difós a través d'una piulada a Twitter.

En un comunicat penjat a la pàgina web patriotas.es, el col·lectiu subratlla que l'Ajuntament de Cardedeu fa anys que desobeeix "voluntàriament la llei, motivat pel seu odi malaltís cap a Espanya, sense que les autoritats facin res". Per aquest motiu, argumenten, "veritables catalans, han tornat, encara que sigui durant unes hores, no només la legalitat, sinó la dignitat d'un poble que es rebel·la contra la tirania separatista", subratllen.

En declaracions a l'ARA, l'alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, de CiU, ha lamentat l'acció d'aquest grup, que han actuat "en la foscor de la nit", i que "volen crear un problema allà on no hi és". L'alcaldessa considera que aquests fets són "un atemptat i una falta de respecte cap als ciutadans de Cardedeu, perquè aquest partit no té representació municipal". Vila també ha assegurat que en els últims mesos s'ha notat la presència de membres de l'extrema dreta i ha subratllat que "són coses poc democràtiques". Vila s'ha mostrat convençuda que els responsables de l'acció d'aquesta matinada no són veïns del municipi, perquè Cardedeu és una població on "es conviu bé", ha remarcat.

7.640 euros a ADIF per pintar un mural independentista

La pancarta feixista al balcó de l'Ajuntament arriba tres setmanes després que el jutjat d'instrucció número 3 de Granollers condemnés vuit persones per haver pintat el mural independentista de la vila. Els vuit condemnats van haver de pagar 7.640 euros a ADIF i van ser obligats a estar quatre dies localitzats de forma permanent acusats d'haver comès una "falta de deslluïment de béns immobles". El jutge va considerar provat que les vuit persones van pintar sobre un mural "de domini privat" sense l'autorització d'ADIF, que és el propietari del mur. El judici va ser el resultat de la denúncia que va interposar Jaume Gelada, regidor del PP de Cardedeu, contra els autors del mural.

stats