Política 07/07/2016

Felipe González demana a Sánchez que deixi governar Rajoy en minoria

En un article a 'El País', recomana al líder socialista que assumeixi "el lloc en què ha quedat cadascú"

Acn
2 min
Felipe González i Pedro Sánchez, en un míting

MadridL'expresident del govern espanyol Felipe González ha publicat aquest dijous un article a 'El País' en què demana al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que no obstaculitzi un govern del PP en minoria, i li recorda que "la solució perquè hi hagi una investidura a Espanya, tenint en compte que no hi ha una majoria alternativa coherent per fer-ho, passa per un govern del PP o encapçalat per aquest partit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això recomana a la cúpula del PSOE que accepti "democràticament" el resultat del 26-J i assumeixi "el lloc en què ha quedat cadascú". Cal, diu, que el PSOE s'avingui a dialogar, escoltar i "en cas de necessitat" permeti que governi Mariano Rajoy. Amb tot, González rebutja la idea de la gran coalició, tal com ja va fer després de les eleccions del 20-D. L'article de González arriba només dos dies abans del Comitè Federal del PSOE en el qual els socialistes espanyols donaran suport a la direcció de Ferraz en la determinació de votar en contra de la investidura de Rajoy.

González ha rebut la resposta aquest mateix dijous per part de la presidenta de les Balears, Francina Amengol, que ha apuntat a la Cadena SER que el PSOE no pot permetre "ni per activa ni per passiva" un govern del PP. Ho ha dit després que dimecres, després de reunir-se amb Pedro Sánchez, va obrir un nou front al debat intern del PSOE en defensar la possibilitat que Sánchez presenti candidatura a la investidura en el cas que Rajoy no obtingui els suports necessaris.

Un criteri compartit pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que va apuntar que cal que Rajoy intenti formar govern amb els suports que pugui aconseguir per part d'altres formacions, i "la lògica de qualsevol sistema democràtic" és que "si el primer no ho aconsegueix, ho intenti el segon".

Ferraz respon a Twitter amb la imatge d'un gran NO

La direcció del PSOE ha respost a través de Twitter amb la imatge d'un gran NO en vermell a les pressions de Rajoy i el mateix Felipe González. Mitja hora després de publicar el tuit, però, l'ha esborrat i s'ha limitat a destacar les declaracions del seu secretari d'organització i mà dreta de Sánchez, César Luena. "El PSOE dialogarà amb tothom, però votarà NO a la investidura de Rajoy", ha dit.

El tuit del PSOE que ha esborrat al cap de mitja hora. ARA
stats