Política 12/05/2013

Fernández Díaz: A Catalunya "no pot imperar la llei de la selva"

El ministre de l'Interior contradiu el president del Suprem i considera que els 'escraches' no són actes de llibertat d'expressió sinó de "fustigació i intimidació"

Efe
2 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz / EFE

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha subratllat que el Parlament ha d'acatar la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de suspendre la declaració sobiranista i ha advertit que a Catalunya "no pot imperar la llei de la selva".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista que publica aquest diumenge el diari 'Abc', Fernández Díaz ha respost així a les paraules del president de la Generalitat, Artur Mas, que va dir que malgrat els "obstacles" –com la decisió del TC– no congelaria el camí sobiranista.

"En un estat de dret, un Parlament ha de ser especialment respectuós, perquè si no respecta les lleis tampoc podrà demanar respecte per les lleis que n'emanin", afirma en aquest sentit el ministre.

Confia que, malgrat tot, la situació s'acabarà reconduint. "És evident que el govern farà complir la Constitució... que ningú en tingui el més mínim dubte, començant per Artur Mas", adverteix.

S'ha referit també a les declaracions del president del Tribunal Suprem, Gonzalo Moliner, sobre els 'escraches', en les quals va assenyalar que eren actes de manifestació de la llibertat d'expressió.

"No comparteixo gens el que ha dit el president del TS", ha assegurat Fernández Díaz, per qui els 'escraches' són "actes de fustigació i intimidació que vulneren el dret a la intimitat personal o a la inviolabilitat dels domicilis".

Sobre ETA, el ministre de l'Interior assegura que la banda està "en extrema debilitat operativa", en la clandestinitat i "mantenint el que li queda de l'aparell logístic amb prou feines per subsistir". "L'ETA que hem conegut i patit durant 50 anys ja no existeix ni podrà tornar a existir", ha conclòs.

Ha afegit que mentre ETA no es dissolgui "el govern (espanyol) seguirà actuant" i, un cop la dissolució arribi, als presos que es desvinculin de la banda i compleixin amb l'ordenament "no se'ls haurà d'aplicar per força amb caràcter general la dispersió".

stats