Política 21/06/2017

Les absències de Fernández Díaz i Daniel de Alfonso obliguen a suspendre la comissió de l'operació Catalunya de dijous

El fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, també s'ha negat a comparèixer

Ara
1 min
La presidenta de la comissió d'investigació de l'operació Catalunya, Alba Vergés

BarcelonaEl degoteig de negatives a comparèixer a la comissió d'investigació de l'operació Catalunya és constant i ja es reflecteix en el funcionament del grup de treball. L'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz, l'excap de l'Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso i el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada han decidit no acceptar la invitació del Parlament i no es presentaran a la cita que tenien aquest dijous a la comissió que investiga la guerra bruta de l'Estat contra el Procés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest fet ha obligat la presidència de la comissió a desconvocar la sessió de treball que estava prevista per a aquest dijous, fet que pot repetir-se d'ara endavant, on hi ha citades diverses persones en qualitat de testimonis que ja han rebutjat comparèixer. Entre elles hi ha el president del govern espanyol, Mariano Rajoy; la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría; el ministre de l'Interior actual, Juan Ignacio Zoido i el cap de gabinet de Rajoy, Jorge Moragas.

Ahir, de fet, es van produir les primeres negatives, les dels germans Cierco i del conseller delegat de la Banca Privada d'Andorra, Joan Pau Miquel. També les del seu exadvocat Jaume Bartumeu i del periodista Eduardo Inda, que no havien contestat, cosa que va fer que els diputats els esperessin per si finalment compareixien.

stats