ELECCIONS 2011
Política 10/05/2011

Fernández Díaz garanteix que no cedirà sòl municipal per a una mesquita

El candidat ha promès "eradicar" el burca a la ciutat de Barcelona i ha alertat que el que pot semblar "un problema relatiu (...) no deixa de ser la punta de l'iceberg del que ve"

Efe
2 min

BarcelonaEl candidat del PPC a l'alcaldia de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha garantit avui que si governa a la capital catalana després del 22 de maig no cedirà sòl municipal per instal·lar una mesquita a la ciutat de Barcelona. En un esmorzar al Fòrum Europa-Tribuna Catalunya, Fernández Díaz ha avançat que promourà la modificació de la llei catalana de centres de culte aprovada el passat mandat per l'anterior Govern català, i ha afegit: "En cap cas hi donaré suport".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández Díaz també ha alertat que el burca encara no està prohibit a la ciutat de Barcelona, ja que simplement hi ha "un decret de l'alcaldia que encarrega el desenvolupament de la prohibició" d'aquest vestit a l'espai públic. El candidat ha promès "eradicar" el burca a la ciutat de Barcelona i ha alertat que el que pot semblar "un problema relatiu (...) no deixa de ser la punta de l'iceberg del que ve", per la qual cosa no es pot permetre el "menyspreu" a la dona apel·lant a "una mal entesa multiculturalitat", ha dit.

Respecte al Bicing, ha proposat "modificar" aquest servei, que costa a la ciutat entre 14 i 15 milions d'euros a l'any, segons les seves dades, encara que no ha concretat els seus plans per a aquest servei de préstec de bicicletes. D'altra banda, Fernández Díaz ha avançat que pensa posar fi "a l'intervencionisme públic" i a la "burocràcia" a la ciutat, i que si governa n'hi haurà prou amb una "comunicació" per obrir un negoci.

Actualment, ha assegurat, una activitat econòmica triga de mitjana uns 530 dies a rebre l'autorització administrativa per posar-se en marxa, un termini "inacceptable", ha comentat. D'igual forma, Fernández Díaz ha promès que les llicències d'obres menors es concediran en menys d'un mes, i les d'obres més grans en un màxim de 60 dies. Encara que els proveïdors cobren de l'Ajuntament de Barcelona amb només 58 dies de retard, el PPC es proposa escurçar aquest termini fins a un màxim de 30 dies.

Fernández Díaz ha comentat també que "no té cap sentit" que l'Ajuntament de la ciutat sigui propietari d'un parc d'atraccions (el del Tibidabo), d'una finca a Collserola, d'empreses d'ambulàncies o de societats d'aparcament, i ha donat a entendre així que és favorable a privatitzar aquests serveis.

stats