Política 14/08/2015

L'oposició titlla de "vergonyosa, ofensiva i patètica" la justificació del ministre de l'Interior

"Tuits amb amenaces de mort n'hi ha a centenars i n'hem rebut tots", diu el portaveu d'Interior d'IU Ricardo Sixto

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, durant la compareixença a la comissió d'Interior del Congrés / EFE

MadridL'oposició ha carregat durament contra la justificació del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per haver-se reunit amb l'imputat Rato. Creu que ha estat "vergonyosa, ofensiva i patètica" per voler responsabilitzar-los de posar en "risc" l'exvicepresident espanyol. A més, denuncien que expliqui la "veritat a mitges". Repassem les declaracions dels portaveus a la comissió d'Interior

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

PSOE: Antonio Trevín

"La reunió és la constatació que vostè confon el seu partit amb el govern".

"Presenti la seva dimissió o exigirem al president del govern que ho faci. I no si no ho fa és perquè ha estat l'instigador de la reunió".

"Ens ha dit que tots els exvicepresidents espanyols tenen escolta. I no és cert, alguns no en tenen. A més, al jutge Baltasar Garzón li va treure l'escolta en un moment en què rebia greus amenaces".

"Des de quan a un tema d'amenaces respon el ministeri de l'Interior? No confia en els seus magnífics professionals? No recorri a explicar només part de la veritat".

IU: Ricardo Sixto

"Tuits amb amenaces de mort n'hi ha a centenars i n'hem rebut tots".

"Vostè és el responsable de la seguretat de tots els càrrecs d'Espanya? Poca por per temes de seguretat té el senyor Rato quan salta de iot en iot".

"Denunciem l'ús i abús dels serveis jurídics de l'Estat per protegir el seu honor personal".

CDC: Feliu Guillaumes

"Vostè és el ministre de 'lo anterior'. Hauria pogut figurar bé en la nòmina d'un ministeri franquista. Sempre ha estat al límit de l'abisme, però ara ha fet un pas endavant. Dimiteixi, per democràcia".

"Estem davant del ministeri de la irresponsabilitat i dels despropòsits. Diu que el que ha fet és normal; segons nosaltres i el 'Financial Times', no".

"Vostè actua i després pensa".

UDC: Antoni Picó

"Vostè ha comès dos errors: no donar a conèixer la reunió i pensar que mai transcendiria".

UPyD: Rosa Díez

"El que ha fet és un acte obscè: pensar que pot fer el que vulgui perquè manen. I explicat d'aquesta manera és com si ens fes una botifarra".

"Qualsevol persona sense criteri, que no conegués el cas, arribaria a la conclusió que quan a algú li treuen l'escolta o creuen que l'hi han de treure cal parlar amb el ministre de l'Interior. Si coneixes el 'jefe' i t'hi reuneixes, canvi d'opinió".

stats