ELECCIONS EUROPEES
Política 19/05/2014

Fernández Díaz, sobre el procés: "Confio que al final el seny s'imposi a la rauxa"

El ministre de l'Interior adverteix des de Badalona que el PP garantirà al Parlament Europeu que "Catalunya segueixi sent el que ha estat sempre: Espanya". "No estem disposats a acceptar que ens preguntin si estimem més el pare o la mare", diu per rebutjar la consulta

Marc Colomer
2 min

Badalona"L'estat de dret és la garantia que la llei es respectarà en tot cas". El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha advertit aquest dilluns que de "referèndums il·legals no se'n faran". Ha llançat l'avís des de Badalona, al costat de l'alcalde del PP, Xavier García Albiol, i ha dit "confiar" que "al final el seny s'imposi a la rauxa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un míting de petit format al restaurant La Donzella Beach, a tocar de la platja de Badalona, el ministre de l'Interior ha tornat a reiterar que la "sobirania nacional" espanyola és inqüestionable, com van deixar clar, diu, el Tribunal Constitucional en la sentència sobre la declaració de sobirania i el Congrés dels Diputats quan va rebutjar la petició de cessió a la Generalitat de la capacitat de convocar referèndums.

No vol triar "entre el pare i la mare"

Fernández Díaz, a més, ha erigit el PP en l'únic partit amb capacitat per donar "veu que en aquesta conjuntura històrica defensi els ciutadans de Catalunya que, precisament perquè ens sentim catalans, ens sentim espanyols". "No estem disposats que ens preguntin si estimem més el pare o la mare, si ens sentim espanyols o catalans", ha asseverat el ministre, que ha afegit que no té "cap problema de compatibilitat entre totes dues identitats".

"És dramàtic que a Catalunya, terra d'acollida, feta amb gent a qui mai s'ha preguntat d'on venia, se l'hagi portat en aquests moments a la confrontació i la divisió" internes amb el repte sobiranista, ha deplorat, per afegir que el procés "ja ha fet prou mal". També García Albiol, en la mateixa línia, ha erigit el PP en l'únic partit que té possibilitats de ser la "veu forta" dels que se senten "profundament catalans sense renunciar a ser espanyols".

"Jo no pretenc canviar les conviccions de ningú". "El que sigui socialista, que ho segueixi sent, el que sigui nacionalista, que ho segueixi sent, però li demano que confiï en la veu forta dels que ens sentim profundament catalans sense renunciar a ser espanyols".

stats