DIA DE LA CONSTITUCIÓ
Política06/12/2012

Mascarell: "La Constitució no ha complert amb el català"

El conseller de Cultura considera que al ministre Wert li ha "sortit de l'ànima espanyolitzar els catalans"

Efe

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat aquest dijous que la Constitució "no ha complert amb el català" i que hi ha més lectors de català a Alemanya que a Espanya. En unes declaracions a RAC1, Mascarell ha comentat sobre el projecte de llei del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que "li ha sortit de l'ànima espanyolitzar els catalans". "Jo crec −ha afegit− que no són cortines de fum. Hi ha gent a Madrid que diu que les coses institucionals són un desastre, però no es vol trencar amb la idea d'una Espanya unitària", ha considerat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel conseller de cultura, els pensadors històrics a Espanya veuen l'Estat com una propietat, i aquesta idea té "dimensió política i comunicativa. A vegades cometen l'error de creure que tenim problemes amb els espanyols, però els tenim amb els tecnòcrates".

Cargando
No hay anuncios

Sobre l'ensenyament en castellà a Catalunya inclòs en el projecte de llei de Wert, el conseller ha assegurat que "hi ha ratlles que ningú està disposat a passar. Ha de prevaldre el marc del govern de Catalunya, on prenem decisions i s'elaboren lleis sense estar fora del marc legal de què ens hem dotat".