Política 20/06/2011

El líder de les joventuts de CDC demana "disculpes" públicament per excedir-se de velocitat

El diputat de CiU al Parlament i president de les joventuts de Convergència, Gerard Figueras, ha demanat avui "disculpes" per sobrepassar el límit de velocitat a la carretera i s'ha mostrat "penedit"

Efe
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van interceptar ahir el líder de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Gerard Figueras, conduint el seu vehicle a 165 km/h després d'haver esgotat tots els punts dels quals disposava.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Figueras ha confirmat que ahir circulava a més velocitat de la permesa per l'autopista AP7 a l'altura de l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) en un matí "sobrecarregat d'activitats" i que el va fer prémer en excés l'accelerador per arribar puntual a un acte del conseller Lluís Recoder a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre).

"Vaig prendre la mala decisió de córrer més del compte per arribar a l'Ametlla de Mar. Demano disculpes públicament per un fet que no s'hauria d'haver produït mai", ha afirmat.

La patrulla dels Mossos que va detenir el seu cotxe va constatar al revisar la base de dades que Figueras, de fet, havia esgotat ja el seu carnet per punts a causa d'infraccions comeses anteriorment.

Figueras, que ha hagut de presentar-se aquest matí al jutjat d'instrucció de Reus per donar compte dels fets, ha al·legat que mai va arribar a rebre cap notificació comunicant-li que ja no tenia saldo en el seu carnet per punts.

El jutjat d'instrucció de Reus elevarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el cas de Figueras, que per tractar-se d'un diputat segueix un procediment especial.

Figueras, que estarà sense poder conduir fins a l'1 de novembre, havia infringit el límit de velocitat en anteriors ocasions, ja que, segons que ha explicat, les seves funcions com a president de la JNC el van dur a acumular nombrosos actes en un mateix dia que l'obligaven a desplaçar-se a corre-cuita per Catalunya.

"Tinc el mal vici de no dir mai que no quan em demanen que estigui present en un acte, sigui on sigui de Catalunya. Voler arribar a tot arreu m'ha obligat a forçar la màquina més del compte. No hi ha mala fe, simplement la bona fe de voler arribar a tot arreu m'ha dut a perdre tots aquests punts", ha argumentat.

Això no obstant, ha mostrat el seu "penediment" per haver actuat així i ha promès que a partir d'ara no tindrà més remei que seleccionar molt més la seva presència en actes de partit.

Avançant-se a les crítiques que li puguin dirigir pels seus excessos de velocitat, Figueras ha demanat que "no es jutgi una trajectòria de deu anys de servei públic" per aquest incident, quan a més "desconeixia que se li hagués acabat el saldo de punts" en el seu carnet.

stats