Política 08/10/2019

La Fiscalia demana allargar la presó preventiva de Sànchez i Cuixart si el Suprem no dicta sentència abans del dia 16

El Suprem encara no ha fixat data per a la notificació de la resolució

Ot Serra
1 min
ANC i Òmnium convoquen una concentració a la plaça Catalunya per denunciar l'any de presó de Sànchez i Cuixart

MadridLa Fiscalia ha sol·licitat al Tribunal Suprem una compareixença de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart abans del dia 16 d'octubre per prorrogar la seva situació de presó preventiva en cas que el tribunal no dicti sentència abans. Dimecres que ve expira el període de dos anys d'empresonament preventiu del dirigent de JxCat i el president d'Òmnium Cultural, el màxim que preveu la llei, tot i que es pot allargar dos anys més a l'empara de l'article 504.5 de la llei d'enjudiciament criminal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Suprem manté la incògnita sobre quan es dictarà sentència perquè es vol mantenir la màxima discreció i evitar filtracions. Fonts del tribunal van apuntar a principis de setembre que la voluntat era no haver d'allargar la situació de presó preventiva de Sànchez i Cuixart, de manera que la idea era que sortís la resolució abans del dia 16. Amb tot, aquest objectiu es compliria sempre que la sentència estigués a punt, perquè la situació personal es pot revisar i prorrogar tal com preveu la normativa.

Segons diversos mitjans els set magistrats han iniciat aquesta setmana les deliberacions sobre les penes, cosa que indicaria que la sentència està molt avançada i que faltarien per concretar els càstigs de les probables condemnes. Les reunions haurien començat aquest dilluns a la tarda i haurien continuat aquest dimarts, encara sense haver posat el punt final al text. Fonts del ministeri públic neguen que hagin sol·licitat la vista perquè tinguin indicis que la sentència hagi de dictar-se després del 16, sinó perquè és una mesura de precaució.

stats