Política 26/03/2018

La Fiscalia Superior de Catalunya demana als Mossos d'Esquadra que protegeixin el jutge Llarena i la seva dona

Ha obert una investigació arran d'un tuit que amenaçava el magistrat i la seva esposa

Montse Riart
2 min
El magistrat Pablo Llarena, en una imatge d’arxiu. L’endemà de les eleccions, el 22 de desembre, va anunciar noves imputacions que poden afectar les negociacions de Junts per Catalunya, ERC i la CUP sobre un pacte de govern.

BarcelonaEl fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, ha demanat als Mossos d'Esquadra que protegeixin el magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, i la seva dona arran d'un tuit penjat després de la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya. En el missatge s'insulta el jutge i s'identifica amb noms i cognoms la seva dona i el lloc on viu i treballa. El missatge acaba dient "Cal difondre-ho perquè sàpiguen que no podran anar pel carrer a partir d'ara".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Fiscalia Superior considera que el missatge podria ser constitutiu d'un delicte d'amenaces. De moment es tracta d'unes diligències internes de la fiscalia, que si considera que efectivament s'ha produït un delicte hauria de presentar una querella als jutjats.

De moment, Bañeres ha donat ordre als Mossos d'Esquadra que investiguin qui hi ha darrere del perfil de Twitter des d'on es va penjar el missatge. A més ha demanat a la policia catalana que "es disposin les mesures necessàries dirigides a la protecció personal de les persones citades i de la seva família", en referència a Llarena i la seva dona.

L'ara magistrat del Suprem havia desenvolupat bona part de la seva carrera a Catalunya i ha sigut president de l'Audiència de Barcelona. Aquest diumenge el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ja denunciava l'"atac" a una de les segones residències que Llarena té a Catalunya, que considerava una "manifesta coacció" sobre el jutge i la seva família. El CGPJ va posar els fets en coneixement del ministeri de l'Interior perquè "adoptés les mesures necessàries de protecció del jutge i la seva família".

El màxim òrgan de representació dels jutges també assegurava que s'havien produït atacs a altres seus judicials de Catalunya i demanava al ministeri "protecció per la resta de jutges i magistrats de Catalunya".

stats