Política 24/03/2014

La Fiscalia Superior de Catalunya tanca la porta al 9-N i assegura que no té encaix en la Constitució

Divendres passat, el fiscal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va assegurar que es podria discutir "raonablement" sobre la legalitat del referèndum

Ara
1 min

BarcelonaLa Fiscalia Superior de Catalunya, a través d'un comunicat, ha tancat la porta a la consulta del 9-N i assegura que no té encaix dins la Constitució. "El ministeri públic no troba cap suport legal perquè se celebri", apunta la Fiscalia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest text suposa una desautorització sobre el que va assegurar la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest divendres.

"Amb la regulació legal apuntada i la jurisprudència del Tribunal Constitucional es pot discutir raonadament l'encaix constitucional de la consulta-referèndum prevista per al dia 9 de novembre", sostenia la Fiscalia en l'escrit al jutge per desmuntar la querella del sindicat ultradretà Manos Limpias contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per suposats delictes de prevaricació, desobediència, rebel·lió, provocació, conspiració i proposició per a la sedició, com a principal responsable polític del procés d'autodeterminació obert a Catalunya.

stats