Política 20/06/2019

La Fiscalia s'oposa a permetre que el Suprem pregunti a Luxemburg sobre la immunitat de Junqueras

El ministeri públic demana al tribunal que rebutgi el recurs de súplica presentat pel líder d'ERC

Acn
1 min
Els presos electes ja són al Congrés i al Senat per recollir les actes

MadridLa Fiscalia del Tribunal Suprem s'oposa a permetre que l'alt tribunal plantegi una qüestió prejudicial davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, a Luxemburg, sobre l'abast de la immunitat d'Oriol Junqueras. El ministeri públic defensa que "els privilegis i immunitats" dels eurodiputats són aplicables "un cop s'adquireix la plena condició de membre del Parlament Europeu" (això arribaria en el ple del 2 de juliol) i quan es troba el Parlament en període de sessions. La Fiscalia reclama, doncs, que es rebutgi el recurs de súplica presentat per la defensa de l'exvicepresident de la Generalitat perquè entén que la decisió que va prendre el Suprem de prohibir-li la sortida per agafar les credencials d'eurodiputat és encertada i ajustada a dret. Ara faltarà que es posicioni el tribunal després d'escoltar el posicionament de la Fiscalia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Diumenge passat la defensa del líder d'ERC, Oriol Junqueras, va presentar un recurs de súplica davant del Tribunal Suprem en què demanava que suspengués la prohibició d'anar al Congrés a recollir la seva acta d'eurodiputat de manera cautelar i elevés "urgentment" una consulta al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), a Luxemburg, perquè es pronunciï sobre el cas.

El text del recurs esgrimia que Junqueras ja va poder anar al Congrés quan es van constituir les corts espanyoles, fet que, comparat amb el veto per ser eurodiputat, genera ara una "vulneració de drets fonamentals".

stats