Política 20/01/2021

La Fiscalia es posiciona a favor de seguir cautelarment els tràmits per celebrar el 14-F

Diu que si ara s'aixequen les cautelars, el 14-F no es podria mantenir si així ho decideix el TSJC

Ara
2 min
Fotografia d'arxiu de les eleccions del 21D

BarcelonaLa Fiscalia Superior de Catalunya ha donat suport aquest dimecres a la suspensió cautelar per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del decret que ajorna les eleccions del 14-F. En l'informe presentat al tribunal, el ministeri públic al·lega que si s'aixeca la suspensió cautelar, quan el tribunal resolgui ja haurà passat el 14 de febrer, cosa que faria impossible fer complir la resolució en cas que sigui contrària a la Generalitat. El Govern encara ha de presentar el seu escrit d'al·legacions. El termini acaba aquest dijous al matí.

El ministeri públic ha enviat una nota de premsa en què defensa que es mantingui l'ajornament suspès com a mesura cautelar perquè, si no fos així, els recursos contra el decret d'ajornament "perdrien la seva finalitat". "La durada del procediment judicial fins a la resolució del fons, atesos els terminis processals, podria avocar amb gran probabilitat, fins i tot plena seguretat, a fer inviable la celebració de les eleccions del 14 de febrer", argumenta la Fiscalia. Amb tot, recorda que aquest posicionament és només sobre les mesures cautelars i que no ha entrat encara en el fons de la qüestió.

La Fiscalia afegeix que aixecar ara la suspensió del decret d'ajornament, "equivaldria de facto" a anticipar una sentència que desestimaria els recursos. A més, insisteix que si ara no s'acceptessin les mesures cautelars i després la sentència acabés suspenent de manera definitiva l'ajornament i mantingués el 14-F, les eleccions no es podrien executar de manera "eficaç". Això suposaria, a més, una vulneració dels "drets fonamentals invocats pels recurrents", defensa el ministeri públic. En canvi, considera que si el TSJC acaba donant la raó al Govern quan resolgui sobre el fons de la qüestió, les eleccions del 30 de maig es podrien fer igualment, o fins i tot més endavant.

stats