Política 18/11/2014

El PP creu que la fiscalia catalana no actua perquè està "contaminada per l'ambient" de Catalunya

Floriano acusa la Generalitat de pressionar els fiscals catalans per no presentar una querella pel 9-N

Laia Forès
1 min
Alícia Sánchez-Camacho i Carlos Floriano ahir a la reunió de l’executiva del PP a Barcelona.

Brussel·lesEl Partit Popular atribueix la negativa dels fiscals catalans a iniciar accions penals contra els responsables del 9-N a "pressions" per part del govern d'Artur Mas. "A mi m'agradaria que poséssim l'accent en el drama que suposa que la Generalitat i tot el seu entorn estigui pressionant la Fiscalia perquè no faci tot el que ha de fer", ha assegurat el vice secretari general d'Organització del PP, Carlos Floriano.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Floriano, que aquest dimarts participa a Brussel·les en una reunió del Partit Popular Europeu, si la Fiscalia catalana no actua és "per la contaminació de l'ambient i la pressió dels poders polítics de Catalunya". El dirigent popular ha insistit que els poders polítics de Catalunya "han fet tots el possibles" per evitar que els fiscals presentin una querella pel 9-N.

El popular també ha utilitzat el mateix argument que Rajoy per qualificar de "fracàs rotund" la consulta del 9-N: "Potser hi ha algú que ens intenta convèncer que 30 és més que 70. I jo els recordo que hi ha algú que també ha intentat convèncer-nos que Cristòfol Colom era català. Per molt d'interès que hi posin, 30 no arriba a ser ni la meitat de 70, i Colom no era un català independentista", ha dit amb sarcasme Carlos Floriano.

stats