CAS FMC
Política 25/07/2014

La FMC s'excusa pel cas de les dietes: "Res feia pensar que la manera de percebre-les no fos correcta"

En un comunicat, la cúpula actual de l'entitat, imputada també pel cas dels suposats sobresous irregulars, surt en defensa de la quarentena d'imputats i es desmarca de la gestió de l'etapa Bustos

Ara
2 min

BarcelonaLa Federació de Municipis de Catalunya s'ha excusat aquest divendres pel cas de les dietes suposadament irregulars que va pagar l'entitat almenys els anys 2011 i 2012 als electes del PSC, ERC, CiU, ICV-EUiA i PP que formaven part de l'executiva. En un comunicat emès aquest divendres, hores després que transcendís la imputació de 40 dels 44 alcaldes i exalcaldes –els altres quatre són aforats perquè són diputats al Parlament o al Congrés– que van percebre retribucions fixes, la Federació ha emès un comunicat en què defensa que "res feia pensar que la manera de percebre-les [les dietes] no fos correcta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la FMC, els alcaldes afectats, "sense distinció de la seva afiliació política", no feien només tasques de representació, sinó que tenien "responsabilitats assignades, que tenen unes lògiques compensacions", i "res feia pensar que la manera de percebre-les no fos correcta", com demostra, afegeixen, el fet que es declaraven a Hisenda i figuraven en les declaracions de la renda dels electes, com han estat defensant ells mateixos. Tant és així, que la majoria dels alcaldes implicats han retornat a la FMC les quantitats brutes percebudes, malgrat que van percebre quantitats inferiors per les retencions aplicades.

Ruptura amb l'antiga cúpula

El comunicat recorda que, en el moment en què l'actual cúpula de la FMC –liderada per l'alcalde socialista de Pineda de Mar, Xavier Amor– va prendre el relleu a l'expresident Manuel Bustos, va eliminar les "compensacions establertes durant els darrers anys, previs al 2013". Més enllà de defensar l'actuació dels alcaldes esquitxats per la trama del cas Mercuri, que pivota al voltant de Bustos, la cúpula actual de la FMC es desmarca de l'etapa anterior i referma el seu "compromís amb la transparència" i el bon govern.

La Federació, però, no diu res de les condicions que han posat CiU i ERC perquè els seus representants tornin a l'executiva, que ara per ara només està representada pels electes del PSC, ICV-EUiA i PP. CiU i ERC volen una comissió gestora que coordini les estratègies de defensa dels seus electes imputats per suposats delictes contra l'administració pública.

stats