Política 24/07/2014

El president de la FMC esquiva l'autocrítica pel cas dels sobresous però anuncia nou cicle per "desterrar la mala praxi"

Xavier Amor anuncia un projecte de "nova governança" que busca salvar l'entitat municipalista de la desfeta interna provocada per l'escàndol protagonitzat per l'expresident Manuel Bustos i que ha esquitxat 44 alcaldes de PSC, CiU, ERC, ICV-EUiA i PP, que s'han presentat com a víctimes d'un engany

Marc Colomer
2 min

BarcelonaCap autocrítica, però anunci de "nou cicle" per "desterrar la mala praxi" de la Federació de Municipis de Catalunya. El president de l'entitat, el socialista Xavier Amor, ha intentat sortir al pas de l'escàndol dels suposats sobresous en l'època de l'expresident Manuel Bustos amb un projecte integral de "nova governança" de l'entitat que espera que serà suficient perquè CiU i ERC tornin a l'executiva. Paradoxalment, però, Amor ha negat que hi hagi hagut "mala praxi" en la gestió de la Federació en època de Bustos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El projecte de "nova governança" el liderarà el nou secretari general de la FMC, Juan Ignacio Soto Valle, que substitueix Adolfo Moreno, que va ser cessat per l'escàndol dels suposats sobresous.

Entre les accions anunciades hi figura un conveni amb col·legis professionals d'economistes, amb els Censors Jurats de Comptes i l'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció que auditaran tant la comptabilitat com els processos a partir d'ara. Dels anys sota sospita, tot quedarà en una investigació interna. A més, signaran un conveni amb l'Oficina Antifrau per fer tasques de "prevenció i formació", a més d'establir un "codi de bones pràctiques". Per tal de fer més eficient l'entitat, que ERC va advocar per liquidar, proposen crear una Comissió Delegada del Comitè Executiu amb presència de tots els partits per tal d'avançar en la presa de decisió col·legiada.

Retribucions correctes

Amor ha defensat la correcció de les retribucions irregulars que figuren en el sumari del cas Mercuri i que han esquitxat 44 alcaldes del PSC, ERC, CiU, ICV-EUiA i el PP. Tant ell com el nou secretari general de la FMC han desvinculat el projecte de "nova governança" que volen impulsar de l'escàndol dels suposats sobresous, que ha reduït a un error administratiu i que ha considerat justes.

L'actual president de l'entitat i també alcalde del PSC de Pineda de Mar, que el 2013 –després de les irregularitats investigades– va prendre el relleu al capdavant de la FMC a Manuel Bustos, ha defensat l'"honorabilitat" de tots els càrrecs que l'han precedit, però s'ha desvinculat d'anteriors etapes. De fet, ha afirmat que "desconeixia" l'informe dels advocats de Bustos i l'FMC que ja al mes de febrer va advertir de les irregularitats i que no va ser presentat als 44 alcaldes fins que va esclatar a la premsa el cas dels suposats sobresous.

stats