Publicitat
Publicitat

PLA D'ESTALVI ENERGÈTIC

El govern espanyol diu ara que sempre ha estat disposat a pagar la rebaixa dels bitllets de Rodalies

El ministeri de Foment atribueix la polèmica amb la Generalitat a un "error de comunicació". Les dues parts es reuneixen aquest migdia

El govern espanyol assegura ara que sempre ha estat disposat a assumir la rebaixa del 5% dels bitllets de Rodalies Renfe, inclosos els bitllets integrats de metro i autobús. La mesura s'emmarca dins el pla per reduir el consum de benzina, aprovat divendres passat pel consell de ministres. Fonts del ministeri de Foment han atribuït la polèmica a un "error de comunicació", segons informa l'ACN. El vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, no va deixar clar divendres passat qui pagaria la mesura.

L'executiu espanyol cedeix d'aquesta manera a les demandes de la Generalitat, que ha advertit al ministeri de Foment que si no paga el total del cost als bitllets integrats es pot "oblidar" de la rebaixa del 5%. El portaveu del Govern, Francesc Homs, va deixat clar aquest dimarts que, si l'Estat no assumeix el cost, "el que no farà Catalunya és pagar el triple". El conseller de Territori, Lluís Recoder, ha insistit en el mateix aquest dimecres des del Parlament.

Aquest dimecres es reuneixen Generalitat i ministeri de Foment per tancar l'acord. A la reunió es parlarà del cost total de la mesura. Segons el govern de la Generalitat són 26 milions anuals que inclouen l'impacte de la rebaixa dels bitllets integrats. Fonts de l'executiu de Zapatero, però, diuen que no serà aquesta quantitat perquè la rebaixa només està pensada per a quatre mesos, i per tant la quantitat a pagar seria una tercera part. 

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT