Política 23/07/2013

Forcadell: "Els meus adversaris són el govern espanyol, el PP i C's"

La presidenta de l'ANC intervé en la ronda de compareixences al Parlament per parlar de la llei de consultes

Ara
1 min
Carme Forcadell revalida el seu lideratge a l'ANC

BarcelonaLa presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha explicitat aquest dimarts quins són els grups polítics a qui ha de fer front el moviment independentista: "Els meus adversaris són el govern espanyol, el PP i Ciutadans". Ho ha dit en la sessió de compareixences de la comissió d'afers institucionals del Parlament per parlar de la llei de consultes populars.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el transcurs del debat, el portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, ha carregat contra Carme Forcadell i Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, per al·ludir als contraris a la independència com a "enemics". En la rèplica, Forcadell ha puntualitzat que no utilitza mai l'expressió "enemics", però sí la d'"adversaris" per referir-se al govern central, el PP i Ciutadans, perquè són les forces polítiques que impedeixen que el conjunt de catalans "puguin votar" sobre el seu futur col·lectiu.

Aquest dimarts i el proper dia 30, la comissió d'afers institucionals celebra dues rondes de compareixences d'experts i representants d'entitats diverses de la societat civil, que faran les seves pròpies aportacions al debat sobre la llei de consultes. Una llei que el Parlament va acordar la setmana passada tramitar per la via d'urgència. Al setembre es discutiran les esmenes al text, que estarà enllestit a l'octubre, però caldrà esperar probablement al novembre per veure'l aprovat, després que el Consell de Garanties Estatutàries dictamini si s'ajusta a la legalitat.

stats