Política 29/12/2014

Forcadell: "Podem ha permès sortir de l'armari als unionistes perquè els dóna respectabilitat"

La presidenta de l'ANC considera que a qui més ha de neguitejar la irrupció dels de Pablo Iglesias és els partits unionistes de l''statu quo' i no tant el sobiranisme

Ara
2 min

Barcelona"Podem ha permès sortir de l'armari als unionistes perquè els dóna respectabilitat". Així s'ha expressat la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, que en una entrevista amb Antoni Bassas ha considerat que "a qui ha de posar nerviosos" la irrupció del partit de Pablo Iglesias és als partits de l''statu quo' unionista més que al sobiranisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Podem és una proposta de regeneració de l'estat espanyol, no de Catalunya. Els que entenem que Catalunya té dret a decidir i que necessitem eines i instruments d'estat per millorar la vida dels catalans no les aconseguirem a través de la regeneració d'Espanya", ha reblat Forcadell, que ha afirmat que la regeneració real a Catalunya l'ofereix el projecte independentista: "Podem és una força innovadora, regeneradora, però d'Espanya. Aquí, a Catalunya, l'independentisme ja ho representa", de manera que "Podem és una alternativa i una esperança per als unionistes, no per als independentistes". Perquè la presidenta de l'ANC ha dit que coincideix amb Pablo Iglesias amb el fet que la independència no tindria sentit si es plantegés com un simple canvi de banderes; per això, ha dit, l'independentisme "ho és per justícia social", al marge d'identitats i banderes.

"Podem no és cap amenaça" per als independentistes

Per la presidenta de l'ANC, a Catalunya hi ha partits que, com la CUP, Procés Constituent o ERC, també han connectat amb les capes socials amb què ha connectat Podem, però la diferència és que els de Pablo Iglesias han tingut "una facilitat" per accedir a determinats mitjans de comunicació no catalans "que els partits independentistes no han tingut". "Per a la gent que té clar que vol canviar Catalunya, que necessitem instruments i eines d'estat per canviar la vida dels ciutadans, Podem no és cap amenaça", ha opinat, i ha celebrat que la formació lila estigui a favor del dret a decidir dels catalans.

stats