Política 20/04/2015

Forcadell: “Omplirem l'Anella Olímpica per demostrar a l'Estat com de desinflats estem”

La presidenta en funcions de l'ANC tira de sarcasme per negar la desmobilització independentista. 'Ara és l'hora' donarà en l'acte del Palau Sant Jordi de divendres el protagonisme als candidats sobiranistes a les eleccions del 24-M

Marc Colomer
2 min
Vila d'Abadal, Casals i Forcadell, durant la presentació de l'acte del Sant Jordi / ACN

Barcelona"Tornen les urnes, tornem al carrer". Aquest és el lema de l'acte que ha convocat aquest divendres al Palau Sant Jordi de Barcelona la plataforma unitària de campanya independentista 'Ara és l'hora', un acte concebut com el tret de sortida de l'esprint cap a les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre, amb parada obligatòria a les municipals del 24 de maig. Davant les veus que donen per fet que el procés d'independència està perdent pistonada, i després que 'Ara és l'hora' omplís en una setmana les 16.000 places disponibles per a l'acte d'aquest divendres, la presidenta en funcions de l'ANC, Carme Forcadell, desafiant, ha etzibat: "Omplirem l'anella olímpica per demostrar a l'Estat com de desinflats estem".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, Forcadell ha fet una crida per omplir tota l'anella olímpica a partir de mitja tarda de divendres en el que l'ANC, Òmnium i l'AMI plantegen com una demostració de força per iniciar la campanya del 27-S. Busquen donar bona part del protagonisme de l'acte als candidats sobiranistes a les municipals, a qui han convidat a omplir la part central del palau Sant Jordi per acabar conformant un mosaic del qual no han donat més detalls. Quins partits hi han convidat? "Volem que hi vingui absolutament tothom, tots els candidats que vulguin un canvi a Catalunya", s'ha limitat a respondre Forcadell, acompanyada per la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, i el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal. En canvi, Abadal ja ha donat per feta la presència de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias. A diferència del públic en general, els candidats s'han d'inscriure via Associació de Municipis per la Independència.

Municipis i independència

Vila d'Abadal ha admès que si bé les eleccions municipals no es poden plantejar només en clau nacional, sí que ha opinat que "el procés cap a la independència no es pot disgregar d'enlloc". Tampoc de les municipals, ha opinat. Perquè a criteri seu, els electes municipals "no poden fugir de la gran pregunta: quin projecte de futur tenen per a Catalunya". "Volem fer molt visibles els candidats a alcaldes", ha explicat la presidenta d'Òmnium, que ha considerat que "l'estat espanyol agredeix més que no ajuda als municipis". L'acte de divendres s'estructurarà en quatre eixos: "Força municipal"; "Camí del 27-S"; "Després del 27-S", i "Independència: l'¡instrument". Obrirà l'acte parlant de la importància de les eleccions municipals en el camí cap a l'autodeterminació el mateix Vila d'Abadal. Per parlar del camí del 27-S, intervindrà el periodista pròxim a la CUP Antonio Baños. I sobre el post 27-S i el procés constituent, Ferran Civit, membre del secretariat nacional de l'ANC, i Marina Llansana, integrant de la junta d'Òmnium, conduiran una conversa amb experts, encara per concretar. L'actriu Montserrat Carulla i el seu nét Aleix Peña protagonitzaran l'últim tram de l'acte, per parlar de la independència com a eina al servei de la justícia social. La intervenció de Muriel Casals i Carme Forcadell donarà per tancat l'acte, que també comptarà amb un homenatge a Ovidi Montllor i amb les actuacions de la Companyia Elèctrica Dharma, Pepet i Marieta i els maresmencs Ebri Knight.

stats