Política 07/08/2019

Fortuny (JxCat) defensa la legalitat dels pressupostos de Sant Cugat i demana "rigor" a l'actual alcaldessa

L'exalcaldessa adverteix a Ingla (ERC) que si no rectifica prendrà mesures legals

Ara
2 min
L'anterior alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaL’exalcaldessa de Sant Cugat del Vallès i actual portaveu del grup municipal de JxCat, Carmela Fortuny, ha defensat la legalitat dels pressupostos del 2018 elaborats durant el seu mandat. Així ho ha expressat en un comunicat, en què ha assegurat que totes les factures pagades arran d'aquests comptes són legals i ha negat cap irregularitat en la remesa d'1,4 milions d'euros de serveis suposadament sense contracte que ara investiga la fiscalia. A més, Fortuny ha demanat a l'actual alcaldessa del municipi, Mireia Ingla (ERC), que rectifiqui les seves acusacions "infundades" o estudiarà prendre accions legals en defensa de la institució i dels representants municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El comunicat de Fortuny arriba després que aquest dimarts Ingla insistís en portar els pressupostos del 2019 del govern del PDECat a la fiscalia, després que fa unes setmanes els Mossos d'Esquadra requerissin informes vinculats als comptes del 2018 per presumptes contractacions irregulars.

Fortuny ha assegurat que l'import d'1,4 milions d'euros correspon a “despeses urgents i licitacions que, per raons tècniques, no han pogut ser culminades a temps”. “L’Ajuntament mai ha pagat una factura que no estigui aprovada pel procediment corresponent”, ha defensat. Així mateix, ha remarcat que “l’informe de l’interventor municipal deixa molt clar que no hi ha cap perjudici per a les arques públiques de l’Ajuntament”. “Tots els expedients que consten en aquest informe tenien consignació pressupostària i han estat aprovats amb la corresponent certificació tècnica que els preus i condicions són els correctes”, ha afegit la portaveu de JxCat al consistori vallesà.

En aquest sentit, l'anterior alcaldessa, Carmela Fortuny, ha exigit a Ingla que actuï amb “rigor i veracitat” i l'ha acusat de fer una denúncia “infundada” per “tapar la constitució d’un govern antinatura”, en referència a l’acord dels republicans amb la CUP i el PSC. Així, ha considerat que la decisió de portar els pressupostos a la fiscalia és una "estratègia" que "té per objecte erosionar Junts per Sant Cugat i justificar la necessitat d’un canvi que la gran majoria de la població no entén”.

stats