CONSELL EXECUTIU
Política 18/10/2011

El Govern aprova els criteris de mediació per evitar els desnonaments

Ajornar els terminis de préstec i els períodes de carència, la dació en pagament o l'ús de l'habitatge amb opció de compra són alguns dels criteris

O. March / S. González
1 min

BarcelonaEl Govern ha aprovat avui els criteris mínims que regiran la mediació entre les entitats de crèdit i els deutors per evitar els desnonaments. Aquests criteris passen per l'ajornament de terminis dels préstecs hipotecaris i dels períodes de carència, la dació en pagament o l'ús de l'habitatge amb opció de compra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'objectiu de l'executiu és que, en cas d'impagament dels préstecs a causa de les dificultats econòmiques, hi hagi una mediació prèvia que eviti que hi hagi desnonaments "amb risc d'exclusió social". A la vegada, també es preveu que els interessos de demora dels préstecs no siguin superiors a 2,5 vegades l'interès legal del diner.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat que aquests convenis que signaran els departaments d'Economia i de Territori i Sostenibilitat amb les entitats pretenen donar resposta a la "realitat crua" que travessa el país.

stats