Política08/01/2014

El jutge del cas Nóos torna a citar Francisco Camps per l'1 de febrer

L'expresident valencià declararà per escrit després que fa dos mesos el jutjat no el pogués localitzar

E. Borràs

PalmaL'expresident valencià Francisco Camps haurà de declarar sobre el cas Nóos, per escrit, probablement des del seu despatx al Consell Jurídic Consultiu, el proper 1 de febrer, segons que ha notificat aquest dimecres el jutge José Castro. Cal recordar que el jutjat fa dos mesos no va poder localitzar l'expresident quan l'havia citat i va haver de suspendre la declaració. Camps, com a diputat, té el dret de declarar per escrit i el vol exercir.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camps havia de declarar, com l'alcaldessa de València Rita Barberá, el 17 de novembre a la Ciutat de la Justícia de València. Amb tot, el jutjat no el va poder trobar i va suspendre la declaració. L'expresident va argumentar que no s'havia mogut de casa seva en tot el cap de setmana i no havia rebut res. Tanmateix, segons el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, van intentar contactar amb ell al seu domicili i no hi va haver manera.

Cargando
No hay anuncios

"Sense el beneplàcit del president, Francisco Camps Ortiz, no s'entén la submissió de la Generalitat valenciana a les exigències d'Iñaki Urdangarin", assegurava, contundent, el jutge Castro en un escrit el mes de maig, sobre els contractes milionaris de l'Administració valenciana amb l'Instituto Nóos.

El jutge pretén interrogar-lo sobre els convenis signats entre la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament de València i les institucions que en depenen i l'Instituto Nóos arran dels tres congressos milionaris 'Valencia Summit' i dels Jocs Europeus, que no es van arribar a fer mai. En total, les institucions valencianes s'haurien gastat al voltant de 3,5 milions públics amb els projectes de la trama Nóos.