CONFLICTE AL TC
Política 25/09/2013

El Govern se suma al Parlament i torna a demanar la recusació del president del Tribunal Constitucional

"Segur que no el guanyem, però entenem que hem d'arribar fins al final", defensa Núria de Gispert, presidenta de la cambra catalana

Acn
2 min

BarcelonaGovern i Parlament no tiren la tovallola amb la recusació del president del Tribunal Constitucional (TC), Francisco Pérez de los Cobos, per manca de neutralitat en els temes pendents amb les institucions catalanes. És per això que, tal com ha explicat la presidenta, Núria de Gispert, la mesa de la cambra ha decidit presentar "un recurs de súplica" al TC, l'últim dels esglaons al qual pot recórrer després del rebuig a la recusació. De Gispert ha detallat això unes hores abans de començar el debat de política general al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Poc més tard, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha avançat que el Govern recorrerà la decisió del TC de no recusar el seu president. "Han anat passant coses al llarg de les últimes setmanes que ens donen la raó", ha defensat Homs. Després de la reunió del consell executiu, excepcionalment celebrada en dimecres perquè ahir dimarts era festiu a Barcelona per la Mercè, el conseller ha dit que també demanaran la recusació de Pérez de los Cobos en el recurs d'inconstitucionalitat contra la llei estatal de rehabilitació, regeneració i renovació urbanes.

Després que el Tribunal Constitucional hagi tombat l'intent del Parlament i la Generalitat de recusar Pérez de los Cobos, la cambra catalana recorrerà ara a la seva darrera oportunitat per aconseguir que el president del TC no pugui dirimir res en els recursos que el tribunal té pendents amb les institucions catalanes. La mesa del Parlament, reunida aquest dimecres al matí, ha decidit, amb el vot contrari del PP, presentar un "recurs de súplica" per intentar fer valer els seus arguments per la "manca de neutralitat" de Pérez de los Cobos.

De Gispert ho ha explicat mentre, ja en aquest moment, deixava clar que no té gaires esperances que el TC reaccioni ara en favor del Parlament. "Segur que no el guanyem, però entenem que hem d'arribar fins al final i hem de recordar al Tribunal que han tingut un tracte absolutament diferent al d'altres casos", ha sentenciat la presidenta.

Per De Gispert, aquesta és la manera de "mantenir el posicionament del Parlament". És per això que la mesa ja ha encarregat als serveis jurídics de la cambra que hi treballen que presentin el recurs de súplica dins el termini que estableix la llei.

stats