EXPRESIDENT ESPANYOL
Política 25/10/2013

Felipe González crea i presideix una fundació amb el seu nom per estudiar la seva pròpia figura

La filla de l'expresident espanyol serà la secretària de l'entitat, i el seu exministre José María Maravall Herrero en serà el vicepresident

ò. Gelis
1 min

BarcelonaL'expresident espanyol Felipe González ha creat la seva pròpia fundació amb l'objectiu d'estudiar la seva pròpia figura en el marc de la política espanyola al segle XX. L'entitat, que es diu Fundació Felipe González, estarà presidida per ell mateix i l'acompanyaran en el patronat també la seva filla, María González Romero, com a secretària, i qui va ser el seu ministre d'Educació i Ciència, José María Maravall Herrero, com a vicepresident.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La tasca de la fundació serà "l'elaboració, recopilació, sistematització i posada a disposició de l'arxiu documental, bibliogràfic, fotogràfic, audiovisual i en qualsevol altre suport de la trajectòria personal, professional, política i institucional de Felipe González Márquez", que va ser secretari general del PSOE des del 1974 fins al 1997 i president del govern espanyol durant tres legislatures, des del 1982 fins al 1996. El 'Butlletí Oficial de l'Estat' ha publicat aquest divendres la inscripció al registre de la fundació, que va ser constituïda el 20 de juny.

Felipe González està retirat de la política des del 2000, tot i que segueix fent aparicions públiques amb el PSOE i als mitjans de comunicació. De tots els expresidents democràtics del govern espanyol, Felipe Gonzalez és l'únic que consta amb una fundació basada en la seva figura, tot i que Adolfo Suárez té un museu dedicat sobre la Transició.

stats