REFUNDACIÓ NACIONALISTA
Política 19/05/2016

El ‘moment fundacional’ de Vila congrega totes les famílies de CDC

Oriol March
2 min
Santi Vila va signar exemplars del seu llibre a la terrassa del Museu d’Història de Catalunya.

Barcelona“Queda clar que no ets de la CUP!”, va exclamar Andreu Mas-Colell després de revisar per segona vegada la versió original d’ Un moment fundacional, el llibre en què Santi Vila aprofita per exposar el seu ideari polític en un moment de màxima efervescència a Convergència. Cap de les famílies del partit es va voler perdre la presentació del text, a la terrassa del Museu d’Història de Catalunya. Hi van ser consellers de CDC -Meritxell Borràs, Jordi Baiget-, d’ERC -Carles Mundó, de Justícia, era a primera fila- i dirigents de tots els sectors de les sigles nacionalistes, des d’alcaldes fins a diputats rasos. Vila, provocador, va deixar anar alguna d’aquelles frases que congelen el somriure dels seus companys de partit. “Visc amb incomoditat que els sobiranistes hàgim d’estar permanentment mobilitzats”, va considerar en un moment de la presentació, conduïda per Salvador Cardús i a la qual van assistir personalitats tan allunyades de l’independentisme com el catedràtic Francesc de Carreras, actor bàsic del nucli fundador de Ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També van escoltar atentament les paraules del conseller de Cultura noms que estan a la pole position en el futur de Convergència, com és el cas de Jordi Turull i de Germà Gordó. No hi va faltar, tampoc, David Madí, sempre actiu a les bambolines de tot el que passa al partit. Francesc Homs, ara en el seu paper d’aspirant a liderar la llista de CDC a Madrid, s’ho mirava discretament des de les últimes files, acompanyat de Joan Vidal de Ciurana, secretari del Govern i col·laborador en la campanya interna.

Sílvia Requena, rival d’Homs, va marxar a mig acte. S’hi van quedar fins al final els exconsellers Ramon Espadaler i Joana Ortega, d’Unió, cada cop menys actius públicament. Tot al contrari que Vila, peça cobejada d’una Convergència que busca el seu moment fundacional.

stats