ELECCIONS 2011
Política 06/06/2011

Una estampa de fundador de l'Opus Dei deixa ERC sense representació a Girona

Una estampa del fundador de l'Opus Dei, San José María Escrivá de Balaguer, introduïda en el sobre electoral d'un votant d'ERC, ha acabat provocant que la formació independentista s'hagi quedat a un vot d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Girona.

Redacció
2 min

BarcelonaUna estampa del fundador de l'Opus Dei, San José María Escrivá de Balaguer, introduïda en el sobre electoral d'un votant d'ERC, ha acabat provocant que la formació independentista s'hagi quedat a un vot d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Girona. La Junta Electoral Central ha considerat vàlids dos vots per a ERC que en el recompte inicial es van comptabilitzar com nuls per anar acompanyats per propaganda electoral del mateix partit però, al mateix temps, ha rebutjat el recurs del grup independentista en què demanava considerar vàlid també el vot que incloïa l'estampa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, ERC es queda a un sol vot d'aconseguir el 5% dels vots emesos que els obriria les portes al consistori gironí en detriment de les CUP, que hagués passat de 3 a 2 regidors. La Junta ha decidit validar els dos vots perquè "la propaganda electoral", en ser de la mateixa entitat política, "no posa en dubte la voluntat de l'elector, sinó per contra reforçar-la".

En canvi, ha considerat que "un vot que inclogui una estampa religiosa no es pot considerar vàlid ja que la introducció d'un element d'aquestes característiques és completament aliè al procés electoral i és molt qüestionable la seva inserció no voluntària".

El passat 25 de maig, la Junta Electoral de Girona ja va revisar l'escrutini de totes les taules de la ciutat a petició d'ERC, que en l'escrutini de la nit electoral va perdre els seus 4 regidors i es va quedar sense representació per dos vots. Després del segon escrutini, la formació va aconseguir tres vots nous però el traspàs de vots nuls a vots en blanc va provocar que es quedés a tres d'aconseguir el desitjat regidor.

Després d'aquesta decisió de la JEC, ERC segueix sense entrar a l'Ajuntament de Girona; el president de la secció local del partit, Josep María Aguirre, ha dit que només es pronunciaran sobre això quan els arribi la resolució i puguin analitzar-la. D'una altra banda, la JEC ha desestimat la petició d'ERC de repetir l'escrutini general de la Zona Electoral de Terrassa, encara que admet que la Junta Electoral de l'esmentada zona hauria d'haver permès a la formació independentista revisar els vots nuls.

stats