Política 27/08/2012

El president gallec convoca eleccions anticipades per al 21 d'octubre

Els comicis coincidiran amb les eleccions a Euskadi

Efe
1 min
Alberto Núñez Feijóo, anuncia la convocatòria d'eleccions anticipades a Galícia / EFE

Santiago de Compostel·laEl president gallec, Alberto Núñez Feijóo, ha anunciat aquest dilluns que Galícia celebrarà eleccions el 21 d'octubre, la mateixa data en què Euskadi passarà per les urnes. Feijóo ha assegurat que el seu objectiu és "blindar la recuperació econòmica" i fer que els pressupostos del 2013 ja puguin ser elaborats per l'equip de govern que surti dels comicis. "Som la comunitat autònoma més solvent i amb menys dèficit públic", ha manifestat traient pit el president gallec en la compareixença pública posterior a la reunió extraordinària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Feijóo ha assegurat que el clima polític gallec hauria esdevingut "insostenible" i que, per preservar la gestió de la crisi econòmica, el millor era convocar eleccions anticipades.

Aquest dilluns era l'últim dia per reunir el consell de la Xunta per convocar eleccions, ja que, pels terminis de la llei electoral, aquest dimarts ha de sortir publicat al 'Diari Oficial de Galícia' el decret de convocatòria d'eleccions i dissolució del Parlament.

stats