Política 25/10/2020

Gemma Montull demana perdó tot i que no considera que ni ella ni el seu pare siguin lladres

Afirma que a Millet no se li podia dir que no i nega haver tingut relació amb l'expresident Mas

Ara
2 min
Jordi Montull, un dels principals protagonistes de la sessió d'avui, ha arribat a la Ciutat de la Justícia acompanyat de la seva filla Gemma, visiblement més alleujada després de la declaració d'ahir

BarcelonaGemma Montull, condemnada pel cas Palau, ha trencat aquest diumenge el seu silenci en una entrevista a El suplement de Catalunya Ràdio després d'onze anys de l'escorcoll de la institució cultural –de la qual era directora financera–. Ho ha fet demanant perdó però negant que es consideri una lladre, com tampoc el seu pare. Gemma Montull ha estat condemnada a quatre anys de presó per malversació de fons públics, tràfic d'influències i blanqueig de capitals, a més d'estar sentenciada a pagar una responsabilitat civil d'1,5 milions d'euros que encara no ha satisfet.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El meu pare no es va inventar res. És evident que ho va fer, però mai el podria culpar a ell del que va fer", ha dit sobre Jordi Montull, que juntament amb Fèlix Millet era el responsable del Palau de la Música i se n'embutxacava diners. Segons Gemma Montull, Millet era una persona "molt complicada i autoritària" i no se li podia dir "no a res". Una persona, ha insistit, que tenia "molt de poder" i que era el seu "cap".

La seva estratègia de defensa durant el judici va ser culpar el seu pare perquè l'eximissin de responsabilitats. "Em vaig trobar en una situació difícil, treballant en un lloc emblemàtic amb el meu pare i el senyor Millet, que era una persona complicada. No vaig saber portar-ho bé en aquell moment. Si em tornés a passar actuaria de manera diferent", ha assegurat. I ha afegit que se'n penedia.

Montull nega relacions amb Artur Mas

Quan li han preguntat si havia tingut relació amb l'expresident Artur Mas, Montull ho ha negat taxativament, així com conèixer l'extresorer de CDC Daniel Osàcar. L'exdirectora del Palau ha assegurat que mai va sentir a parlar del 3%, malgrat que era conscient que a la llotja de la institució s'hi tancaven negocis.

A banda de les condemnes de presó a Millet i Montull i les respectives responsabilitats civils, l'Audiència Provincial també va condemnar Convergència a pagar 6,6 milions d'euros per haver-se finançat il·legalment a través de comissions il·lícites. El Palau, precisament, servia de canal per a aquestes comissions i, alhora, Millet i Montull s'enriquien de diners de la institució cultural per lucrar-se personalment.

Gemma Montull, filla de Jordi Montull, és ara mateix fora de la presó malgrat la condemna a quatre anys imposada per l'Audiència Provincial. El tribunal va decidir recentment suspendre la seva pena a canvi de treballs comunitaris i una nova multa que se suma a la responsabilitat civil d'1,5 milions. Però aquesta situació podria canviar perquè l'acusació –entre altres el Palau de la Música– ja hi ha presentat recurs.

stats