Política 03/03/2014

La Generalitat i el món local fan pinya contra la reforma local de Rajoy

El Govern acordarà aquest dimarts interposar un recurs d'inconstitucionalitat contra la llei espanyola

Roger Mateos
1 min
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, serà l'encarregada de gestionar l'arquitectura administrativa de la celebració de la consulta.

BarcelonaEl Govern, les quatre diputacions catalanes i les entitats municipalistes han escenificat aquest dilluns la seva unitat en contra de la reforma local promoguda per l'executiu de Mariano Rajoy. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha presidit l'acte al Palau de la Generalitat, en què s'ha signat un posicionament comú per denunciar la "invasió" competencial que implica la iniciativa estatal, declarada inconstitucional pel Consell de Garanties Estatutàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortega ha anunciat que, en la reunió que celebrarà aquest dimarts, el Govern acordarà presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra l'anomenada llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local. Per la seva banda, el president de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, ha explicat que més de 700 ajuntaments catalans ja s'han compromès a impulsar també un recurs davant del Tribunal Constitucional per denunciar la llei.

stats